Senzacija na pomolu?! Kejn se odmah vraća u Premijer ligu, ali ne u Totenhem!

20.02.2024

23:29

0

Autor: P.K.

Navodno su baš zagrizli i spremni da plate koliko treba...

Senzacija na pomolu?! Kejn se odmah vraća u Premijer ligu, ali ne u Totenhem!
Hari Kejn - Copyright Tanjug/Sven Hoppe/dpa via AP

Čelsi pomno prati situaciju oko Harija Kejna u Bajern Minhenu,  sa željom da ga dovede ovog leta!

Kako navode obično pouzdani izvori Fudbal insajdera, u Čelsiju su čuli da ikona engleskog fudbala nije trenutno baš zadovoljan u Nemačkoj i da bi mogao da bude u iskušenju da se se vrati u Premijer ligu.

Ovaj 30-godišnji centarfor je tek nekoliko meseci u svojoj avanturi sa Bajernom, tako da su napori Čelsija u ranoj fazi, ali su u klubu veoma zainteresovani za ono što bi bila senzacionalna akvizicija kapitena Engleske.

Veruje se da bi ekipa Maurisija Poketina bila spremna da izjednači sumu koja je plaćena za dovođenje Kejna iz Totenhema prošle godine, za koju je predsednik Bajerna Uli Henes tvrdio da je oko 100 miliona evra.

Izvori kažu da Čelsi zna da njihov tim ima energiju i mladalački žar, ali su frustrirani zbog nedostatka napadačke domišljatosti ili završnog udarca na vrhu terena. Vrhunski golgeter Kejn savršeno odgovara Čelsiju sa svojom raznovrsnom igrom i vrhunskom veštinom u kaznenom prostoru, a kao finišer je verovatno najbolji na svetu.

Ove sezone je postigao 28 golova u 29 utakmica u svim takmičenjima za Bajern i dodao je i osam asistencija. Kejn je takođe osvojio tri Zlatne kopačke Premijer lige i postigao 213 golova za Totenhem u Premijer ligi – od kojih je većina došla pod trenerskom palicom sadašnjeg šefa Čelsija, Poketina.

Povratak u Englesku omogućio bi napadaču da juri rekord Alana Širera od 260 golova u najvišem rangu takmičenja. Sa Bajernom ima ugovor do juna 2027. godine.

Čelsi je zaglavljen u sredini tabele, a trenutno im je najbolji strelac Kol Palmer sa 12 golova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike