Partizanov čovek Igor Duljaj: Čovek koji je potkočio "Parni valjak" na nizbrdici!

31.12.2023

14:58

0

Bio je letos i trener i sportski direktor

Partizanov čovek Igor Duljaj: Čovek koji je potkočio "Parni valjak" na nizbrdici!
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Partizanov valjak odavno se nalazi na nizbrdici i sve do pojave Igora Duljaja činilo se da nema tog majstora sposobnog da malo potkoči mašinu da ne ode sve u paramparčad.

Jedva je nekako završio sezonu blamiranja posle odlaska sa klupe Gordana Petrića, da bi "tomićevskim" potezima u letnjem prelaznom roku skockao tim skoro pa kao onda kada su za jedno leto dovedeni Dijara, Žuka i Moreira.

Bilo je kasno praviti i tim i igru u isto vreme, tako da je ceh plaćen debaklom u Evropi.

Prizemljio retoriku

Ipak, nastavio je tiho i nenametljivo da gura sa svojim igračima, prekidajući tišinu izjavama posle mečeva u Superligi u kojima je jasno stavljao do znanja navijačima da je sam sa ekipom, prepušten sebi bez pomoći uprave koja mesecima postoji u vd stanju.

MN Press
Igor Duljaj

Pri samom kraju godine, kada je Zvezda dobijena u derbiju i preuzeta je papirnata jesenja titula šampiona, Duljaj je odlučio da u jednom intervjuu kaže dosta toga što mu je bilo na duši.

Opalio je pošteno po svima koji su mu radili iza leđa o glavi.

Sada se već malo kaje. Prizemljio je retoriku, a jedom se možda i saznati i zašto:

- Niko ne može dam bilo šta u životu da uradi. Nisam usamljen i nisam sam. Nisam u ničijim kandžama, ja sam svoj. Mene niko ne može da instruiše, sve ovo što sam rekao je više išlo na moju štetu. Umesto da afirmišem sebe i ekipu, ja sam pričao o tim stvarima - počeo je priču Igor Duljaj.

Trener crno-belih se u intervjuu verovatno nesvesno ponudio za ulogu svedoka na suđenju ljudima iz kluba koji su osnovali firmu "Crno-bele bebe". Poenta je bila da treneri u Omladinskoj školi Partizana ne primaju novac za svoj rad, a negde pod čudnim okolnostima odlazi novac od dečijih članarina.

Stvaranje tima po Igoru

Sada ni Duljaju ne prija podsećanje na njegove reči, već namerno beži od njih:

- Ako neko sebi da za pravo da komentariše Gordana Petrića i Nemanju Matića, a ja da ćutim na to, to nije korektno. Dosta puta sam izlazio iz okvira svog posla i verovatno da je trebalo da snosim neke konsekvence. Gordan Petrić je mnogo dao Partizanu, Nemanja Matić ima fantasičnu karijeru i da neko iz omladinske škole dozvoli sebi da komentariše njihov rad, a da svi ćute, to nije fer i nije korektno - zamenio je teze Duljaj u svom odgovoru.

MN Press
Zahid

U fudbalskim stvarima se Duljaj mnogo bolje snalazio:

- Bilo je mnogo stvari koje je trebalo promeniti, otišlo je 11 igrača, toliko je i došlo. Tokom leta neophodno je bilo sklopiti ekipu i postigli smo nešto što mnogi nisu verovali, da završimo na prvom mestu. To ne znači da među nama vlada neka euforija, gledamo malo dalje, a to je da u sastavu Partizana ima dosta mladih igrača koji mogu da budu okosnica i da u nekoj bliskoj budućnosti Partizan može da profitira od njih. Kada su igrači dolazili, vodio sam se logikom da to ne budu igrači koji imaju dosta godina, da ne budu skupi, da budu igrači koji imaju ambicija da preko Partizana idu dalje, da su gladni uspeha i dokazivanja. Mi smo uspeli u tome. Podatak da Saldanja ima 25 godina, tu je i Severina, afirmisao se mladi Ilić, Belić, golman Jovanović, Svetozar Marković. Poslednji derbi smo završili sa dva bonus igrača i to može da raduje, ovo je samo jedan korak od hiljadu milja.

Uskoro će biti jasno šta Partizan namerava sa svojim najboljim igračima za koje Duljaj kaže da će imati ozbiljne ponude tokom zime:

Saldanja (ne)ide

- Ako se sećate u prošlosti uvek su se menjali igrači, neko novi je dolazi. Uvek sam apostrofirao da je najvažnije šta iza sebe ostavljam sledećem treneru. Ne može svaki trenera da bira šta on želi, već šta je potrebno Partizanu. Koji su to profili za Partizan, a ne profil igrača za Igora Duljaja. Svake godine ste imali neke turbulencije, jer dođe novi trener i neće igrače od prethodnog - rekao je Duljaj da bi se onda osvrnuo na obećanje dirfektora da Brazilac neće biti prodat:

MN Press
Saldanja

- Drago mi je što je generalni direktor Vazura rekao da Saldanja ostaje. Ja znam da Saldanja ima ozbiljne ponude koje će stići. Rekao sam da će klub teško da ga zadrži, a ne da će da ga proda. To sam rekao jer je on pokazao da je fantastičan igrač i mnogi moji kontakti iz Evrope pitaju za njega i Belića, čak i Severina će imati ozbiljnu ponudu i to je sve plus. Januar se bliži i fudbalska pijaca će tačno da da odgovor na sva pitanja ko koliko vredi. Jedno je koliko vi tražite, a ko koliko nudi - zaključio je Duljaj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike