Mesijev klub u velikom problemu - jedna zvezda mora da ode, zna se i koja! Izvor iz MLS tvrdi: Sj…i su, veruj mi!

16.02.2024

18:53

0

Autor: A. Š.

Inter Majami se ne pridržava finansijskih pravila u nacionanlnom šampionatu i hitno mora da reguliše budžet za plate igrača

Mesijev klub u velikom problemu - jedna zvezda mora da ode, zna se i koja! Izvor iz MLS tvrdi: Sj…i su, veruj mi!
Leo Mesi i Luis Suarez - Copyright Profimedia

Nova sezona u MLS kuca na vrata, a jedan od pretendenata na najviši plasman Inter iz Majamija suočava se sa velikim problemima. Ugledni „The Athletic“ sasvim slučajno je došao do informacije da se klub u vlasništvu Dejvida Bekama suočava sa kršenjem finansijskog fer-pleja i da do početka šampionata (20. februar) mora ili da smanji budžet za plate ili da značajno poveća prihode.

Ekipa uticajnog sportskog portala prošlog vikenda je skoknula do Kalifornije, gde je nekolicina članova MLS-a obavljala završnu fazu priprema za novu takmičarsku godinu, a u razgovoru sa predstavnicima klubova došla je do saznanja da ekipa iz Majamija mora da reguliše finansijsku konstrukciju, uz prilično dramatičnu konstataciju sportskog direktora jednog rivalskog kluba:

- Sje…i su! Veruj mi!

Iako detalji nisu poznati, prošle sezone je budžet za plate članova MLS lige iznosio 5.21 milion dolara, što u slučaju Intera nije pokrilo primanja ni trojice igrača, Lea Mesija, Serhija Busketsa i Brazilca Džordža.

Klubovi u MLS, očigledno, su odlično upoznati sa situacijom u kojoj se nalazi njihov rival i nisu previše raspoloženi da im "olakšaju" situaciju eventualnom kupovinom jedne od njihovih zvezdi, što „The Athletic“ navodi kao najlakši izlaz za ekipu sa Floride.

Ostrvljani saznaju i da će kroz izlazna vrata kluba izvesno proći Džordž, s obzirom da su prvi koraci u ovom pravcu već učinjeni, te da Majami privodi kraju prodaju Brazilca u Botafogo za oko 2.8 miliona dolara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike