Partizan ne zaboravlja svoju legendu! Položeno cveće na grob Vladice Kovačevića! (GALERIJA)

10.02.2024

11:01

0

Autor: G. F.

Svako gostovanje u Ivanjici crno-beli iskoriste za posetu večnoj kući svog velikana

Partizan ne zaboravlja svoju legendu! Položeno cveće na grob Vladice Kovačevića! (GALERIJA)
Delegacija Partizana na grobu Vladice Kovačevića - Copyright partizan.rs

Delegacija FK Partizan, predvođena šefom stručnog štaba - Igorom Duljajem, na dan utakmice sa ekipom Javora iz Ivanjice, posetila je grob Vladice Kovačevića, legende crno-belih.

Kovačević je rođen 7. januara 1940. godine, a svoju fudbalsku karijeru je počeo kao petnaestogodišnjak u Partizanu, gde je za prvi tim zaigrao u sezoni 1958/59, kada je sa crno-belima osvojio drugo mesto u šampionatu Jugoslavije.

U toj prvoj sezoni je odigrao četiri utakmice, a već sledeće sezone je, od mogućih dvadeset i dve, odigrao osamnaest utakmica i postigao sedam golova. Kovačević je ponikao u slavnoj generaciji poznatoj kao  "Partizanove bebe", koju je predvodio trener Florijan Matekalo. Za Partizan je odigrao ukupno 487 utakmica i postigao 319 golova. Vladica Kovačević je preminuo 28. jula 2016. godine.

Pored Igora Duljaja, cveće na grob Vladice Kovačevića su položili i treneri - Albert Nađ, Bojan Zavišić i Marko Jovanović, kapiten Partizana Svetozar Marković i Mateja Stjepanović, svi ponikli u Omladinskoj školi FK Partizan, kao i klupski doktor Sead Malićević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike