Protiv Srbije je već bilo vruće i politički eksplozivno! Švajcarci pomno ispratili žreb za LN, spominjali i provokatore Džaku i Šaćirija!

08.02.2024

20:03

0

Autor: D. N.

Dobro se sećamo provokacija Šaćirija i Džake

Protiv Srbije je već bilo vruće i politički eksplozivno! Švajcarci pomno ispratili žreb za LN, spominjali i provokatore Džaku i Šaćirija!
Granit Džaka provocira Vanju Milinković-Savića - Copyright Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo će igrati sa Švajcarskom, ovog puta u grupi u Ligi nacija. U prethodna dva duela na Mundijalima u Rusiji i Kataru, oba puta su naši "orlovi" poraženi, ali je bilo i tenzija.

Baš zbog toga, ishod žreba u Parizu je izazvao veliku pažnju u medijima u Švajcarskoj.

- Reprezentaciju Švajcarske u Ligi nacija očekuje duel sa braniocima titule Španijom, Danskom i Srbijom. Već je bilo vrućih i politički eksplozivnih duela između Švajcarske i Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. i 2022. godine zbog zvezda Švajcarske koje imaju kosovske korene Granita Džake i Đerdana Šaćirija - navodi se na portalu 20. minuta.

Ali to nije bio jedini tekst vezan za ovaj duel. Objavljen je i u Bliku.

- Duel protiv balkanske nacije je već odigran na Mundijalu u Rusiji i u Kataru. Oba puta su poraženi. U Rusiji je slavio "dvoglavi orao" Džake i saigrača, dok je duel u Kataru bio svojevrsno finale za osminu finala - navodi Blik.

Ako je neko zaboravio, podsetićemo vas na "istorijat".

Na Mundijalu u Rusiji, Džaka i Šaćiri su posle golova kojima su izbacili Srbiju sa turnira pokazivali rukama simbol albanskog dvoglavog orla. Tada je došlo i do sukoba na terenu.

Pre dve godine, u Kataru, opet je žreb spojio dva nacionalna tima, a ponovo su uspešniji bili Švajcarci. Tada se direktno odlučivalo ko će u nokaut fazu. Tada su slavili sa 3:2, iako je Srbija vodila na poluvremenu sa 2:1.

Prvo kolo četvrtog izdanja Lige nacija na programu je od 5. do 7. septembra, dok će se poslednje, šesto igrati od 17. do 19. novembra.

Ali još nije određeno kakav će biti raspored mečeva.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike