24sedam ANALIZA: Zvezda i dalje "luta": Kairat pokrenuo euforiju, a onda je sve utihnulo sa Šerifom i reprizom Kangine "tamne strane"

04.08.2021

10:46 >> 13:32

0

Posle 1:1 u Beogradu, revanš je zakazan za utorak

24sedam ANALIZA: Zvezda i dalje "luta": Kairat pokrenuo euforiju, a onda je sve utihnulo sa Šerifom i reprizom Kangine "tamne strane"
Copyright MN Press

Žrebom u Nionu Crvena zvezda je “spojena” sa zagrebačkim Dinamom u žrebu za plej-of Lige šampiona. Naravno, pre toga crveno-beli bi trebalo da eliminišu Šerif, a “modri” Legiju iz Varšave. Čim je obavljen žreb, odmah se pričalo o duelu velikih rivala. Ali kako sada stvari stoje, odigravanje ovog meča je pod velikim znakom pitanja. Takođe treba biti pošten pa reći da u Ljutice Bogdana niko nije pričao unapred, već su poruke bile “prvo da prođe duel sa Šerifom”.

Ekipa Dejana Stankovića sa velikom neizvesnošću putuje u Moldaviju na revanš. U Beogradu je bilo 1:1, tako da je i dalje sve otvoreno. Zvezda može da prođe, ali i da ispadne.

Zašto ovako pričamo?

Zato što se od početka sezone igra po sistemu “toplo-hladno”. Na primer, protiv Kairata u Almatiju je upisan poraz od 2:1, a zatim je usledila “rapsodija” u Beogradu od 5:0. Opet su navijači bili u euforiji, da je grupa (LŠ ili LE) realna i ove godine. A onda je odigran duel sa Moldavcima. Viđeno je mnogo nedostataka, pa samim tim niko ne sme da potpiše da će Zvezda da prođe.

Stanković je opet pravio manje izmene u poslednjoj liniji, kao i u veznom redu. Između Milana Gajića i Marka Gobeljića dao je prednost ovom drugom, a Gelor Kanga je opet bio među starterima. Ispostavilo se da na kraju to i nije bilo najsrećnije rešenje. Ali ne zbog toga što je Gabonac loše odigrao. Zna on često da pokuša sa distance, onako bez rezona. I takva lopta ponekad i uđe. Jasno je i da njegovo prisustvo na terenu mnogo, mnogo znači. Na početku sezone i nije bio u prvom planu, ali je vremenom pokazao da je preko potreban timu.

Ipak, sinoć je na stadionu “Rajko Mitić” proradila ona njegova loša strana. Kao pre nekoliko godina, protiv Ludogoreca. Prvo je napravio prekršaj, posle koga je Kastanjeda pogodio iz slobodnog udarca, a tada je dobio i prvi žuti karton.

Gelor Kanga, MN Press

Možda bi mu se taj mogao i oprostiti, ali drugi teško. Presekao je kontru gostiju i za to bio kažnjen, drugim žutim. U narednih pola sata i “kusur” crveno-beli su bili sa igračem manje, ali srećom, od tada se rezultat (1:1) nije menjao. Štaviše, Stankovića može da raduje što je njegov tim zadržao taj skor. I ne samo što je zadržao, već se taj minus na terenu nije osetio. Sada će šef struke prvaka Srbije morati da traži neko drugo rešenje. A to rešenje će biti Nenad Krstičić, koga treba očekivati u tandemu sa Sanogom.

I to je ono što još može da brine. Da Zvezda počne da igra tek kada je priterana uza zid. Kada ostane sa igračem manje ili primi gol.

Može da brine i boljka u špicu. Zvezda ulazi u prelomni period u sezoni, sa samo dva klasična napadača. Trener ekipe iz Ljutice Bogdana rotira Luisa Dionija i Nikolu Krstovića, a nijedan ni drugi nisu pokazali da zaslužuju da budu “zakucani” na mestu “devetke”. Možda bi Milan Pavkov bio i sinoć džoker, ali visoki napadač nije bio ni u protokolu zbog problema sa stomačnim virusom. Mada, treba da se kaže da je već neko vreme u drugom planu.

A Ohi će iz Moldea stići tek u januaru. Za neke stvari koje su sada preko potrebne, prekasno.

Rival iz Moldavije prava je “legija stranaca” jer je sinoć u protokolu (starteri + rezerve) bilo čak 19 imena. Samo su trojica bila sa državljanstvom bivše sovjetske republike. Koliko su brzi pokazali su nekoliko puta, tako da je više nego jasno da je Šerif više nego ozbiljan rival.

Da ne bude sve crno, Zvezda nije ostala bez šansi. Možda ponovo proradi ta crta, da se bolje igra kada je situacija teška, da ne kažemo bezizlazna. Ali više nema popravnog, mada nadu daje to što se kreće od nule. Pa na primer Šerif nema prednost gola u gostima. Tako da je sada sve na crveno-belima jer je (kao što je rečeno) situacija veoma teška, ali ne i nerešiva.

Ako scenario bude loš, Zvezda će da se preseli u kvalifikacije za Ligu Evrope u kojima ih čeka poraženi iz duela Kluža i Jang Bojsa. Jedino što je sigurno da će Zvezda igrati u grupi Lige konferencija, ali takva evropska jesen sigurno ne bi zadovoljila apetite crveno-belih koji su u prethodnim sezonama igrali u grupnoj fazi ili Lige šampiona ili Lige Evrope.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike