Zvezda je prodala Mijatovića i Nedeljkovića za velike pare! Ko bi mogao da bude nova transfer "zlatna koka"?

06.02.2024

11:53

0

Autor: D. N.

Neki su tek došli, neki su već u sistemu neko vreme, ostaje da se vidi kakav će im biti dalji put

Zvezda je prodala Mijatovića i Nedeljkovića za velike pare! Ko bi mogao da bude nova transfer "zlatna koka"?
Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je objavila da je šef stručnog štaba Vladan Milojević odlučio da Ognjen Mimović bude priključen prvom timu. Takođe, mladi defanzivac koji će na leto napuniti 20 godina, odradio je i prvi trening. Tako da je to samo jedno od imena klinaca crveno-belih na koje se u narednom periodu računa.

U prethodnim danima, Zvezda se rastala sa nekoliko mladih fudbalera, što privremeno, što trajnije. Tako je Kosta Nedeljković prodat Aston Vili, ali će ostati u Zvezdi na pozajmici do kraja sezone, dok je Jovan Mijatović otišao u Njujork. Uroš Kabić je prosleđen na pozajmicu Torinu uz klauzulu otkupa, dok je Stefan Mitrović potpisao za Veronu.

Takođe, Aleksandar Kahvić je prosleđen pančevačkom Železničaru, ali je i dalje i zvanično Zveztdin igrač. A tu je i Uroš Sremčević, momak koji ima samo 17 godina. Talentovani napadač je ostvario najvredniji transfer ikada između dva superligaška kluba.

Tako da Zvezda, uprkos odlascima momaka koji su doneli mnogo novca u klupsku kasu i dalje ima "kapital" u vidu mladih fudbalera. I sada se postavlja pitanje ko bi to mogao da bude akter sledećeg transfera.

Mladi levi bek iskoristio šansu

Na ovim pripremama se na primer istakao Viktor Radojević o kojem se i najviše pričalo, kada se uzmu u obzir mlađi igrači. Mladi levi bek rođen 2004. godine je dva puta bio asistent u dve pobede, Jovanu Šljiviću i Šerifu Ndiajeu. Pošto Milojević nije mogao da računa na Milana Rodića u svim mečevima, Radojević je dobio šansu i koristio je maksimalno.

Pošto je na Kipru jasno pokazao koliko može, možemo da ga očekujemo na terenu u nastavku sezone. Možda i na prolećnoj premijeri protiv Voždovca. Prema procenama Transfermarkta, trenutna tržišna vrednost je 200 hiljada evra, ali bi ona mogla drastično da naraste za veoma kratko vreme.

FK Crvena zvezda
 

Podsetimo, transferi Mijatovića i Nedeljkovića su ukupno vredni nešto manje od 20 miliona evra, pa nije isključeno da Radojevićeva vrednost naraste.

Potencijala ima i među ofanzivcima

I među ofanzivcima, Zvezda ima potencijala za kasnije prodaje. Tako je na primer, u prethodnom delu sezone Vladimir Lučić veoma često bio na terenu. Igrao je i u Ligi šampiona, kao i u domaćim takmičenjima, pa je šira javnost dobro upoznata sa njegovim mogućnostima. U ovom trenutku, procena je da vredi 2,5 miliona evra.

Tu je i pomenuti Sremčević koga je Zvezda predstavila prošle nedelje, i koji je plaćen dva miliona evra što je najveća suma koju je jedan srpski klub platio drugom za fudbalera. Ima samo 17 godina, a ugovorom su ga vezali u naredne tri godine. Pažnju je na sebe skrenuo partijama u Mladosti, ali se sada očekuje novo dokazivanje u Zvezdi. Naravno, pitanje je koliko često će dobijati šansu kod Milojevića, s obzirom da u napadu već postoji konkurencija.

Ali je jedno sigurno, da vremena za dokazivanje ima jer će punoletan postati tek ove godine, krajem aprila.

Na pripremama se istakao i Jovan Šljivić koji je bio i strelac protiv Zalaegeršega i Mladosti. Vezista koji ima 18 godina, kao i Mijatović i Nedeljković već je dobijao šansu u takmičarskim mečevima, tako da su i njega navijači dosta dobro upoznali. Trenutna tržišna vrednost je oko pola miliona evra.

Uz pomenute mlade fudbalere, u Ljutice Bogdana postoji još nekoliko njih, pred kojima je vreme. To su na primer golman Vuk Draškić, Aleksej Vukičević, Veljko Milosavljević, braća Jovan i Nikola Mituljikić, Andrija Maksimović, Nikola Knežević...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike