Duljaj zadovoljan pripremama, jednog igrača naročito istakao, pa progovorio o peharima: Sami se sećate šta je bilo pre šest meseci! (VIDEO)

02.02.2024

11:17

0

Autor: A. S.

Svesni su crno-beli da proleće neće biti lako, ali svesni su i uloga

Duljaj zadovoljan pripremama, jednog igrača naročito istakao, pa progovorio o peharima: Sami se sećate šta je bilo pre šest meseci! (VIDEO)
Igor Lazetić - Copyright MN Press

Imali su fudbaleri Partizana probleme i tokom pripremnih dana. Promena trening baze, sa Turske na Kipar, dovela je do toga da su crno-beli odigrali samo tri pripremna meča.

Upisali su sve tri pobede, a rivali su bili Mladost Lučane Aja Napu i Botev Vraca. U planu je bila i četvrta utakmica, ali je otkazana zbog nevremena.

Ipak, nakon priprema, Igor Duljaj može biti zadovoljan.

- Mogu jednim delom da budem zadovoljan. Videli ste da poslednja tri dana nismo bili u mogućnosti da uradimo ono što smo zamislili. Najveći problem je poslednja provera, tako da smo 'osakaćeni' zbog te jedne utakmice koja bi na mnogo značila. Moraću nešto da modifikujem kada se vratimo u Beograd. Izuzetno je malo odigrati tri utakmice pred početak prvenstva Srbije. Što se tiče treninga možemo da budemo zadovoljni kako su igrači izgledali, mislim da ćemo u tom ritmu nastaviti jer nas čeka težak period do kraja sezone - rekao je trener crno-belih, Igor Duljaj za "Arenu sport".

Generalka bez bonusa, prilika za Goha i Ovusua

- Minuti su im potrebni. Bilo je planirano da Trifunović igra kao bonus, međutim, želeo sam da vidim novog igrača kako će da funkcioniše sa Nathom, Saldanjom, Zahidom i ostalima. Naravno, to nije sastav koji će početi meč sa Javorom. Nešto ćemo do prve utakmice uraditi, imam nekog 'keca u rukavu'. Videćemo.

Pojačali su se crno-beli tokom ove zime na kriznim pozicijama, pa proleće dočekuju sa konkurentnijim timom.

- Partizan je brzo reagovao što se tiče novih igrača. Znali smo tačno koji profil nam je potreban. Mislim da je klub prepoznao čemu težimo, a to je da podignemo kriterijume što se tiče dovođenja igrača. da se ne dovodi samo da bi se doveli. Pažljivo smo birali, Partizan, ako dođe do promena, ne treba da brine jer će imati okosnicu tima. Nema potrebno da se svake godine dovodi pet-šest novih fudbalera, imaju kostur tima i to je važno šta svaki trener ostavlja iza sebe - rekao je Duljaj, pa se osvrnuo na Kastilja, Goha i Ovusua:

- Potrebno im je vreme, proces prilagođavanja je kod nekih traje kraće, kod nekih duže. Najvažnije je da se oni ovde osećaju kao kod kuće, da ih je kolektiv primio na najbolji mogući način i sa te strane će im biti mnogo lakše da se adaptiraju, da što pre uđu u formu. Neće imati duži proces prilagođavanja.

Mogu li Natho i Zahid zajedno?

- Mogu svakako, nadam se da će da ih posluži zdravlje. Ono što je izuzetno važno je da tu ima mnogo igrača koji se nameću. Ako bih nekog izdvojio među njima onda je to Samed Baždar. Shvatio je da je ipak rad ono što može da donese uspeh.

Trener crno-belih veruje da su to igrači koji mogu da doprinesu igri Partizana.

- Mislim da mogu da donesu, ekipa ne zavisi od par igrača. Ako ih imate više koji mogu da promene tok utakmice onda je to pozitivna stvar. Biće veoma interesantno. Mi ništa ne obećavamo. Mogu lično i u ime svoje ekipe da obećam, da ćemo dati sve od sebe da izgledamo još bolje nego što smo izgledali. Za to je potrebno dosta muke i truda. Međutim, takav je fudbal, učinićemo sve da ne razočaramo navijače Partizana.

Baždar je nedavno govorio da je svestan da je "razočarao mnoge" i da je spreman da se dokaže, a Duljaj navodi da je to igrač u koga se veruje.

- Ne treba on nikome da se dokazuje već da radi ono što najbolje zna. Ekipa i mi smo tu samo servis da mu pomognemo. Kako njemu tako i svima. Drago mi je što je neke stvari shvatio. To su mladi momci, ja ih razumem jer sam prolazio kroz takav period. Doduše, nisam tako dugo bio u tom 'vakumu', da li ću otići ili ostati. Ovo su nove generacije, telefoni 'rade', neka obećavanja. On je, da kažem, bio malo 'izgubljen', tako da mu kolektiv i Partizan želi sve najbolje. Odlično je odradio pripreme i potrebno je da sačeka njegovih pet minuta. A, oni će se pojaviti.

Poruka za navijače

- Nadam se i imam poruku za njih. U svoje ime mogu da im obećam da ću dati poslednji atom svoje snage, poslednju kap svoga znoja da ova ekipa izgleda još bolje u sportskoj borbi. Ne mogu sam i oni su nam potrebni. Ovi momci zaslužuju njihovu podršku. I nadam se da ćemo ih videti na stadionu Partizana i pored istoka i pored zapada. Očekujem da će oni biti tu negde.

Još krajem decembra, kada je okončan jesenji deo šampionata, govorilo se da će Mateus Saldanja napustiti Humsku. Sa druge strane, stručni štab crno-belih nije želeo da pusti Brazilca, a na kraju su svi zadovoljni, jer se saradnja nastavlja.

- Mnogo je doneo ne samo on već i drugi igrači. Fudbalska pijaca pokazuje ko koliko vredi. Videli ste da su dvojica igrača Partizana otišli u odlične klubove, u top lige. On je imao mnogo ponuda, bio je i on na slatkim mukama. Klub je odoleo tim ponudama, tako da je Saldanja, bar za sada, član Partizana. Nadam se, do kraja sezone.

Na kraju, Duljaj je odgovorio i na pitanje da li crno-beli mogu da se nadaju peharu?

- Sami se sećate šta je bilo pre šest meseci, kakva su bila nagađanja i predviđanja što se tiče naše ekipe. Ja ću opet da ponovim, za nas je najvažnija samo sledeća utakmica. A, to je Javor iz Ivanjice - zaključio je trener crno-belih, Igor Duljaj.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike