Murinju se ne ide iz Serije A! Posebni se nudi Napoliju!

22.01.2024

00:44

0

Tek što je dobio otkaz u Romi, portugalski strateg bi mogao da nađe novi izazovni angažman

Murinju se ne ide iz Serije A! Posebni se nudi Napoliju!
Žoze Murinjo - Copyright Profimedia

Portugalski trener Žoze Murinjo želi da preuzme Napoli, pošto bi voleo da vodi klub iz Napulja u mečevima osmine finala Lige šampiona protiv Barselone, prenose britanski Tajms.

Murinjo je nedavno dobio otkaz u Romi, a Tajms navodi da bi portugalski stručnjak tokom naredne nedelje trebalo da razgovara sa predsednikom Napolija Aurelijom de Laurentisom o eventualnom preuzimanju italijanskog šampiona.

Britanski mediji prenose da Murinjo želi da ostane u Italiji i da vodi neki klub iz Serije A, a izbor je navodno pao na Napoli. Takođe, portugalski strateg je ljut na čelnike Rome, jer je očekivao da produži saradnju sa ekipom iz Rima.

„Posebni“ je odbio sve ponude iz Saudijske Arabije, jer mu je izazov da vodi Napoli na mečevima osmine finala LŠ protiv Barselone.

Klub iz Napulja je prošle sezone vodio Lućijano Spaleti. On je sa Napolijem osvojio titulu u Seriji A, a na kraju prošle sezone preuzeo je selekciju Italije.

Napoli je potom preuzeo Rudi Garsija, koji je smenjen u novembru prošle godine posle serije loših rezultata. Za novog trenera kluba iz Napulja imenovan je potom Valter Macari, koji nije ostvario rezultate kakvi su se od njega očekivali.

Napoli je trenutno na devetom mestu na tabeli Serije A sa 31 bodom, a italijanski mediji navode da De Laurentis razmišlja da ponovo smeni trenera i da bi tu funkciju mogao da preuzme Murinjo.

Prvi meč osmine finala LŠ između Napolija i Barselone biće odigran 21. februara u Napulju, dok je revanš na programu 12. marta u Španiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike