I Zvezda se zatvara protiv Partizana! Nekadašnji trener crno-belih i dalje prati klub iz Humske, ali i srpski fudbal!

17.01.2024

17:42

0

Autor: G. F.

Avram Grant ocenio da su naši igrači talentovaniji od hrvatskih i da Orlovi mogu daleko da doguraju na Evropskom prvenstvu

I Zvezda se zatvara protiv Partizana! Nekadašnji trener crno-belih i dalje prati klub iz Humske, ali i srpski fudbal!
Avram Grant - Copyright MN Press

Nekadašnji trener crno-belih, Izraelac Avram Grant dao je opširan intervju za podkast Partizana.

I rekao mnogo toga zanimljivog. Za početak otkrio da voli da poseti Srbiju i naš glavni grad.

- Često sam u Beogradu, sjajan grad i divni ljudi. Bio sam i na šampionskoj utakmici 2017. kada je ceo stadion bio u bakljama. Stavio sam kapuljaču i naočare da bih se kamuflirao i uživao u atmosferi. Bilo je jako lepo.

Grant je pričao i o tradiciji kluba iz Humske, ali i o idejama koje nije uspeo da ostvari iz raznih razloga.

- Sećam se da je svaki gol koji smo postigli bio prelep, ali nije lako tako igrati jer su svi timovi, pa čak i Crvena zvezda igrali veoma zatvoreno protiv nas. Želeo sam da igramo pas igru kao Barselona, međutim već na prvoj utakmici u Novom Pazaru teren je bio takav da je to bilo prosto nemoguće. Rekao sam igračima, zaboravite sve što smo vežbali i igrajte na duge lopte!

Imaju crno-beli jednog Izraelca i sada u timu. Bibars Natho je svakako jedan od omiljenih među navijačima.

- Natho je sjajan igrač i odlična osoba, jako je pametan, posvećen, divan momak, igrač kakvog volim. Otkriću vam tajnu, 2006. godine imao je 16 godina i bio je na mom spisku za prekomandu u prvi tim od tada se neverovatno razvio, jedan od mojih omiljenih igrača, neverovatan je. Ostario je, ali i dalje radi sve što treba, deli pasove, takođe jedan je od najboljih igrača za svlačionicu. Nikada ga nisam trenirao ali znam to.

Za kraj je Grant podelio i svoje mišljenje o šansama reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.

- Srbija uvek ima kvalitetne igrače, zašto bi Hrvatska mogla da ostvari uspeh, a Srbija ne? Srbija čak ima više talenta. Ponavljam, Srbija ima veliki potencijal i nema šanse da Hrvatska može da uradi nešto što Srbija ne može, treba da vide gde su grešili i u čemu mogu da budu bolji, da se drže zajedno i tako mogu ne samo da prođu grupu već i više od toga, imaju odlične igrače, odličnog napadača, samo treba da se drže kao tim i da igraju kao tim!

Grant trenutno obavlja funkciju selektora Zambije, koja nastupa na Kupu afričkih nacija i večeras je čeka prva utakmica sa Kongom.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike