Radnički predstavio tandem! Nišlije vratile svoju decu! (FOTO)

16.01.2024

00:44

0

Autor: D. N.

Reč je o dvogodišnjem ugovoru i jednogodišnjoj pozajmici

Radnički predstavio tandem! Nišlije vratile svoju decu! (FOTO)
Copyright FK Radnički Niš

Nikola Vasiljević i Boris Krstić su i predstavljeni u svojoj kući, Radničkom iz Niša. Povodom toga, oglasio se i klub sa "Čaira".

- Veliko pojačanje dobio je Radnički na golu jer je novi golman našeg kluba Nikola Vasiljević. Nikola je rođen 1996. godine i dolazi nam iz Crvene zvezde. Nastupao je omladinsku selekciju našeg kluba i za Slobodu Užice. Nakon toga se vraća na Čair u prvi tim i tu ostaje godinu dana.

Usledio je prelezak u Radnik iz Surdulice i odlične partije u tom periodu su ga preporučile prvaku naše zemlje, Crvenoj zvezdi, u čije redove prelazi 2019. godine. Nastupao je još jednom za Radnik, Proleter i Napredak kao pozajmljen igrač. Pozivan je čak sedam puta u A reprezentaciju Srbije u 2018. i 2019. godini.

Sa Radničkim je potpisao ugovor u trajanju od dve godine - piše u krakom saopštenju Radničkog.

- Verujem da u Radnički dolazim u pravom trenutku. Osetili smo to i ljudi iz kluba i ja i na obostano zadovoljstvo krećemo u novo poglavlje. Vraćam se kući da pokažem šta znam.

Radnički i Niš su oduvek imali fantastične golmane, na meni je da nastavim tu tradiciju i kontinuitet dobrih čuvara mreže u klubu. I moje mlađe kolege su stasali u ovom klubu, zaista će biti zadovoljstvo raditi sa njima, dobri su momci i odlični golmani - izjavio je Vasiljević nakon potpisivanja ugovora.

FK Radnički Niš
 

Krstić je takođe rođeni Nišlija koji je ponikao u Radničkom. Nakon sjajnih partija u mlađim kategorijama usledio je prelazak u Partizan za čije je omladinske selekcije nastupao četiri godine.

Sledi transfer u slovačku Žilinu iz koje nam i stiže na jednogodišnju pozajmicu. Radi se o jednom od najtalentovanijih napadača u svom uzrastu.

- S obzirom da sam igrao kao mlađi ovde ostalo mi je u glavi nešto što nisam ostvario u Radničkom, a to je da zaigram za prvi tim i sigurno da ću dati sve od sebe da se što bolje pokažem. Uglavnom znam sve mlađe igrače iz tima, znamo se kako privatno tako i sa terena, sa nekima sam bio saigrač protiv nekih sam igrao. Starije sam upoznao i svu su za sada što sam video dobri momci, tako da verujem da neće biti problema da se brzo uklopim - rekao je Krstić.

U nastavak sezone, Radnički ulazi sa Nikolom Trajkovićem, povratnikom na klupu, ali i novim igračima kao što su Andrija Luković, Semir Smajlagić i Kolins Fai.

Ekipa će u Nišu raditi do 16. januara, a dan kasnije će otići u turski Belek, gde će ostati do 31. januara i obaviti glavni deo priprema. Tokom boravka u Turskoj niški tim će odigrati četiri kontrolne utakmice.

Prva je zakazana za 20. januar, a rival je uzbekistanski tim Olimpik, odnosno Olimpijska reprezentacija te države. Potom slede dueli sa češkom Karvinom 24. januara, pa duel sa ekipom Slovacko tri dana kasnije. Rival za završni meč na pripremama biće ugovoren narednih dana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike