KRAJ: Zvezda preokretom na Banjici ostala u borbi za Kup

18.12.2020

12:21 >> 16:35

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli se pobedom oprostili od takmičarske 2020. godine

KRAJ: Zvezda preokretom na Banjici ostala u borbi za Kup
Copyright MN Press

Iako su glavama verovatno već bili na zasluženom odmoru, fudbaleri Crvene zvezde uspešno su okončali poslednju takmičarsku obavezu u 2020. godini.

Izabranici Dejana Stankovića zavesu na sezonu, u kojoj su najvećem rivalu Partizanu već pobegli devet bodova u Superligi, i obezbedili zimovanje u Evropi, spustili su na Banjici, gde su protiv Rada, posle preokreta, slavili 2:1 i plasirali se u osminu finala Kupa Srbije.

Pročitajte još

Podsetimo, mesto među najboljih osam u masovnijem takmičenju već su obezbedili IMT, Radnik, Spartak, Vojvodina, Voždovac, Partizan i TSC.

90′ – KRAJ

Na isteku trećeg minuta nadoknade vremena, sudija Šegrt je odsvirao kraj meča. Zvezda je savladala Rad 2:1.

85′ – POPOVIĆ SAČUVAO ZVEZDU

Još jedna sjajna prilika za Rad. Ciger je uradio ogroman posao po desnoj strani, uputio je odličan centaršut po zemlji na peterac, gde je petom pokušao Jovanović, ali je Popović bio na mestu i uspeo je da sačuva svoju mrežu. “Građevinari” su potom izveli četiri uzastopna kornera, ali je Zvezda uspela da se odbrani.

80′ – NOVE IZMENE

Strateg Rada napravio je još dve promene. Tanović je zamenio Radivojevića, a Tučević ilića. Tri minuta kasnije poslednja izmena u Zvezdi. Spiridonovića je zamenio Vukanović.

78′ – STATIVA

Mogao je Spiridonović da reši sve dileme na Banjici. Dobio je loptu na ivici kaznenog prostora po levoj strani, ušao je u kazneni prostor, šutirao u drugi ugao, ali je lopta na putu ka golu zakačila jednog defanzivca Rada i od stative se odbila u korner, posle kojeg je Boaći pokušao glavom, ali preko prečke.

72′ – PREČKA (VIDEO)

Imaće za čim da žale domaći. Posle kornera sa leve strane, Stojsavljević je bio najviši u skoku u petercu, Popović je “zaplivao” u prazno, ali ga je, posle šuta glavom štopera Rada, sačuvala prečka.

69′ – PROMENE I U RADU

Dvostruku izmenu napravio je i Milan Milanović. Gazivodu je zamenio Trifunović, dok je Riznić mesto na terenu ustupio Damnjanoviću.

64′ – DVOSTRUKA IZMENA U ZVEZDI

Dejan Stanković pravi još dve promene. Simića i Nikolića, zamenili su Gajić i Ivanić.

60′  GOOOL, VODI ZVEZDA (VIDEO)

Sve jače su fudbaleri Zvezde pritiskali domaćina i to im je dalo rezultat na isteku sata igre. Nikolić je sjajno izbacio Radulovića u prazan prostor po levoj strani, mladi ofanzivac je povukao loptu nekoliko metara i potom po zemlji poslao idealno dodavanje za Krstovića, kojem nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu “građevinara” sa nekoliko metara.

57′ – BOAĆI

Još jednom su crveno-beli zapretili iz prekida. Spiridonović je izveo slobodan udarac sa desne strane, Boaći je šutirao glavom pod prečku, ali je golman Rada još jednom uspeo da zaustavi pokušaj gostiju.

55′ – ŽUTI KARTON

Prvi žuti karton na meču dobio je defanzivac Rada Ciger. Minut kasnije prva izmena u Radu. Đorić je zamenio Miličkovića.

51′ – SJAJNA PRILIKA ZA RAD

Pankov je izgubio loptu na dvadesetak metara od gola Zvezde, ona je došla do Gazivode koji je odlično centrirao sa desne strane. Tučević je bio usamljen na drugoj stativi, šutirao je glavom sa šest metara, ali je pogodio spoljni deo mreže.

46′ -DVE PROMENE U ZVEZDI

Dejan Stanković je na poluvremenu napravio dve promene. Umesto Pavkova i Degeneka, na terenu će u nastavku meča biti Krstović i Pankov.

45′ – POLUVREME

Kada je istekao minut nadoknade vremena sudija Šegrt je odsvirao kraj prvog dela igre.

44′ – VELIKA ŠANSA ZA RAD

Degenek je pogrešio na polovini terena, loše je procenio let lopte koja ga je preskočila i došla do Radunovića. Strelac vodećeg gola za “građevinare” je povukao loptu, odložio je na desnu stranu do Gazivode, koji je šutirao iskosa sa desne strane. Ipak, Degenek je uspeo da se iskupi za grešku, pošto je stigao da izblokira šut fudbalera Rada, koji posle kornera nije zapretio Zvezdi.

40′ – PRILIKA ZA BOAĆIJA

Zapretila je i Zvezda iz prekida. Posle slobodnog udarca iskosa sa leve strane, Boaći je bio najviši u skoku u kaznenom prostoru domaćih, šutirao glavom, ali je lopta prošla malo pored stative.

31′ – PRETI RAD

Zapretili su “građevinari” iz prekida. Posle kornera sa desne strane, jedan fudbaler Rada je na prvoj stativi glavom prebacio loptu na drugu stranu, ali je u poslednjem trenutku intervenisao Eraković.

22′ – ŠANSA ZA ZVEZDU

Spiridonović je odlično šutirao iz slobodnog udarca sa 17 metara, malo iskosa sa leve strane. Prebacio je živi zid, lopta je išla pod prečku, ali po sredini gola, pa je Marković uspeo da interveniše.

17′ – GOOOL, SPIRIDONOVIĆ (VIDEO)

Brzo Zvezda stiže do izjednačenja. Spiridonović je sjajno šutirao po zemlji sa 20 metara, lopta je prošla tik uz stativu i završila u mreži “građevinara”.

11′ – ZVEZDA NAPADA

Nije primljeni gol previše poremetio crveno-bele, koji konstantno napadaju Rad. U 11. minutu su gosti izveli dva kornera, ali nije bilo opasnosti po gol Markovića.

4′ – GOOOL, VODI RAD (VIDEO)

Domaći vode evrogolom Radunovića. Mladi napadač “građevinara” sjajno je šutirao sa dvadesetak metara i pogodio gornji desni ugao Popovićevog gola.

1′ – POČEO MEČ

Počeo je poslednji meč osmine finala Kupa.

13.20′ – SASTAVI

Rad: Marković –Tučević, Ciger, Stojsavljević, Miličković – Riznić, Busnić -Ilić, Gazivoda, Jovanović – Radunović.

Crvena zvezda: Popović – Gobeljić, Eraković, Degenek – Spiridonović, Sanogo, Radulović, Nikolić, Simić – Boaći, Pavkov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike