Tandem se danas oprašta od Zvezde

18.12.2020

09:23 >> 10:57

0

Autor: D. B.

Utakmica protiv Rada trebalo bi da označi i kraj dela karijera u crveno-belom dresu za Boaćija i Spiridonovića

Tandem se danas oprašta od Zvezde
Copyright MN Press

Kada sudija Jovan Šegrt bude danas poslepodne označio kraj meča između Crvene zvezde i Rada u četvrtfinalu Kupa Srbije, taj zvuk pištaljke trebalo bi da označi i oproštaj Ričmonda Boaćija i Srđana Spiridonovića od crveno-belog dresa.

Pročitajte još

Napdaču iz Gane ističe ugovor i saradnja neće biti nastavljena, dok je rastanak sa krilom gotovo izvestan. Boaći je u svom drugom mandatu u Zvezdi bio senka igrača koji je bio važna karika u uspesima crveno-belih, a klub bi mogao da ga zadrži samo pod posebnim uslovima. Potrebno je da se ispoštuje klauzula ugovora i da mu se ponudi plata od 100.000 evra mesečno. Do sada on je dobijao 40.000 od crveno-belih dok je ostatak plaćao njegov prethodni poslodavac, kinski klub Đengsuu. Deluje da je ovakav rasplet ravan naučnoj fantastici i da je realna opcija da momak iz Gane napusti klub, kao što će učiniti i levi bek Stefan Hajdin.

Na to da se u Zvezdi opraštaju od Boaćija ukazuje i činjenica da je za sve što je učionio za klub nagrađen nošenjem kapitenske trake na meču protiv Bačke, čime je postao tek drugi stranac u istoriji kluba, posle Mičela Donalda, kome je ukazana ovakva čast.

Sa druge strane Spiridonović nije mnogo pokazao od kada je stigao na “Marakanu”. I pored ugovora koji je potpisao na tri sezone on ima dozvolu da uz skromno obeštećenje napusti klub. Navodno, radi se na njegovom transferu u jednom klubu u Kataru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike