Stepijev oproštaj od "Kajzera Franca": Bio je, uz Pelea, najveći igrač svog vremena!

09.01.2024

16:30

0

Autor: D. P.

"Uvek se sa svima pozdravljao kao da se poznaju godinama"

Stepijev oproštaj od "Kajzera Franca": Bio je, uz Pelea, najveći igrač svog vremena!
Copyright MN Press

Čuveni srpski fudbaler i trener Dragoslav Stepanović oprostio se od preminule legende nemačkog fudbala Franca Bekenbauera sećanjem na početak njihovog poznanstva.

Dogodilo se to pre četiri i po decenije, prilikom meča Ajntrahta i Bajerna. Od te utakmice Bekenbauer je naučio ime sjajnog levog beka iz tadašnje Jugoslavije.

- Bekenbauer je bio izuzetno dobra osoba. Uvek je bio druželjubiv i uvek se sa svima pozdravljao kao da se poznaju godinama - pričao Stepanović nemačkim medijima.

Srpski internacionalac je nekoliko puta igrao protiv Bekenbauera. Osvrnuo se i na taj meč iz sezone 76/77 koji je Ajntraht protiv Bajerna dobio sa 3:0.

MN Press
Jirgen Reber, bekenbauer i Ilija Petković u decembrtu 2005. godine na promociji Mundijala 2006

Taj meč je Stepanović odigrao kao vezni igrač:

- Uli Henes je morao da me "pokrije". Ali izvukao sam mu se iz kornera i namestio gol Berndu Holcenbajnu. Bekenbauer je bio ljut i viknuo je preko terena: Ko pokriva ovu šesticu?

Za Stepanovića, Bekenbauer nije bio samo velika ličnost, već i podjednako veliki fudbaler.

- Bekenbauer je praktično skrojio poziciju libera za sebe jer je bio nadaren fudbaler. Bio je bomba. Njegov stil igre je bio izuzetno graciozan. Način na koji je baratao loptom je bio neverovatan. Bio je apsolutni san igrati protiv njega. Uvek ću imati veoma lepa sećanja na njega. Bio je, uz Pelea, najveći igrač svog vremena - rekao je Stepi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike