Nekadašnji Partizanov trener žali zbog smrti Bekenbauera: Šok je veliki, bio je jedan od najvećih i van terena!

08.01.2024

18:30

0

Autor: A. Š.

Lotar Mateus sarađivao je sa legendarnim Kajzerom Francom na klupskom i reprezentativnom nivou

Nekadašnji Partizanov trener žali zbog smrti Bekenbauera: Šok je veliki, bio je jedan od najvećih i van terena!
Lotar Mateus - Copyright Profimedia

Nemačka je u šoku… Nova godina počela je na najtužniji način za tamnošnje ljubitelje fudbala, pošto je u ponedeljak preminuo najveći nemački fudbaler svih vremena Franc Bekenbauer.

Iako je legendarni Kajzer Franc dugo već kuburio sa zdravljem, vest o njegovoj smrti potresla je celokupan nemački fudbal – od navijača, do onih koji su imali tu čast da blisko sarađuju sa Bekebauerom.

Jedna od njih je i Lotar Mateus. Nekadašnji trener Partizana imao je tu privilegiju da ga Bekenbauer trenira na klupskom (Bajern Minhen) i reprezentativnom planu, a 1990. godine je kao kapiten predvodio selekciju koju je Franc kao selektor odveo na krov sveta.

- Šok je veliki, iako sam znao da se Franc ne oseća dobro. Njegova smrt je gubitak za fudbal i Nemačku u celini. Bio je jedan od najvećih kao igrač i trener, ali i van terena – kazao je Mateus za „Bild“ i dodao:

- Franc je bio izuzetna ličnost ne samo u fudbalu i uživao je svetsko priznanje. Svi koji su ga poznavali znaju kakva je velika i velikodušna osoba bio. Napustio nas je dobar prijatelj. Nedostajeće nam – svima će nam nedostajati – kazao je Lotar Mateus.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike