Partizan stao uz rame velikana – evropski fudbal se oprašta od Franca Bekenbauera!

08.01.2024

19:28

0

Autor: A. Š.

Crno-beli su samo jedni u nizu klubova koji upućuje poslednje reči u čast preminule legende nemačkog fudbala

Partizan stao uz rame velikana – evropski fudbal se oprašta od Franca Bekenbauera!
Franc Bekenbauer - Copyright Promo/FK Partizan

Tužna vest iz Nemačke odjeknula je širom Starog kontinenta. Osmog dana januara 2024. godine preminuo je najbolji nemački fudbaler svih vremena Franc Bekenbauer, a od trenutka kada je porodica potvrdila užasnu vest najveći klubovi Evrope na svojim društvenim mrežama se opraštaju od legendarnog Kajzer Franca.

Među njima se našao i beogradski Partizan, koji je na „Tviter“ profilu uz Bekenbauerovu sliku poslao poruku na srpskom i engleskom jeziku.

- Velikani nikada ne odlaze, ostaju kao svetionik mlađim naraštajima. Franz Beckenbauer, 1945 – 2024 – stoji u objavi Partizana.

Među onima koji su se oprostili od Bekenbauera našli su se i proizvođači sportske opreme Adidas i Umbro, te zvanični nalozi Bundeslige i Premijer lige, te UEFA.

Očekivano, biranim rečima od legendarnog Bekenbauera orpostio se i njegov Bajern.

- Počivaj u miru Franc Bekenbauer. Nemačka i svetska fudbalska legenda preminuo je u 78. godini. Kajzer je dva puta osvojio Zlatnu loptu, a podizao je pehar na Mundijalu kao igrač i kao trener. Najveći fudbaler svih vremena – stoji u objavi Bajerna.

Oproštajne reči u čast Kajzer Franca uputili su HSV, Bajer Levekruzen, Barselona, dok je Real izdao i zvanično saopštenje.

Inter je uz oproštaj okačio sliku iz Bekenbauerovih igračkih dana pred okršaj Bajerna i Neroazura, nešto slično uradio je i Glazgov Rendžers, a da i te kako poštuju fudbalske legende pa makar one bile i njihovi najveći rivali pokazali su Ostrvljani…

Vest Hemu, Brentfordu i Liverpulu u rečima žaljenja pridružili su se i legendarni ostrvski fudbaleri Geri Lineker i Keni Dagliš.

- Ispunjava me dubokom tugom vest o smrti Franca Bekenbauera, istinske ikone igre. Bila je privilegija da podelim jedan od mojih najponosnijih trenutaka sa njim, 100. utakmicu za Škotsku. Moje misli su sa njim i njegovom porodicom u ovom trenutku. RIP Kajzer – napisao je legendarni fudbaler, kasnije i menadžer Liverpula.

- Veoma mi je žao što čujem da je umro Franc Bekenbauer. Jedan od apsolutnih velikana naše igre. Kajzer je bio najlepši od fudbalera koji je osvojio sve svojim šarmom i gracioznošću. RIP – napisao je Lineker.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike