Zvezdin vezista, ne samo o fudbalu! Pogledajte životnu priču srpskog Novozelanđanina (VIDEO)

06.01.2024

16:31

0

Autor: D. N.

Kako je živeti na drugom kraju sveta, o bakinoj kuhinji...

Zvezdin vezista, ne samo o fudbalu! Pogledajte životnu priču srpskog Novozelanđanina (VIDEO)
Copyright Printscreen / Youtube / FK Crvena zvezda

Marko Stamenić je za Crvenu zvezdu potpisao još u februaru prošle godine, ali je u Ljutice Bogdana stigao prošlog leta. Momak rođen na Novom Zelandu u redovima crveno-belih je nešto više od pola godine, sarađivao je sa Barakom Baharom. sada će sa Vladanom Milojevićem...

U emisiji "Indirekt" na Zvezda TV je mladi vezni fudbaler otkrio o sebi i neke dodatne detalje, koji nisu najuže vezani za fudbal.

Pričao je o životu na Novom Zelandu, srpskim korenima, domaćoj kuhinji, jelima koje sprema baka, ali i o ostvarenju dečačkih snova koji su oduvek vezani za fudbal.

Između ostalog je otkrio i otkud ljubav prema fudbalu. Postojala je mogućnost i da postane ragbista, pošto mu je majka sa Samoe.

- Mislim da mi je to definitivno od oca. Dok je odrastao u Srbiji bio je veliki fudbalski fanatik, voleo je malo da igra fudbal sa svojim društvom, da pogleda po koju utakmicu, tako da kada je došao na Novi Zeland i kada sam se ja rodio, on je, naravno, pokušao da me zainteresuje za fudbal, a mislim da je mama pokušavala da me zainteresuje za ragbi, jer neki dečaci su rođeni da budu krupni, a ja sam rođen kao dosta mršav i dosta visok dečak, tako da sam se odlično uklapao u kriterijume za fudbalera.

I kako su godine prolazile, otac me je ohrabrivao da fudbal igram još više i ja sam zaista uživao u tome i nastavio sam to da radim i sada sam ovde - kazao je između ostalog Stamenić čiji otac, pre odlaska na Novi Zeland Novosađanin, nije sanjao da će mu sin zaigrati za Zvezdu. 

- Ne, uopšte nije to očekivao i mislim da je to verovatno jedan od razloga zašto, nažalost, nisam naučio srpski od njega, jer on nije mogao ni da sanja da će njegov sin sa Novog Zelanda doći da igra za Crvenu zvezdu i da živi u Srbiji. 

Za mladog momka je veliki san da iz tako daleke zemlje dođe u Evropu i ne samo to, nego da igra fudbal i da radi ono što voli. Da, mislim da moj otac definitivno u to vreme nije mogao to ni da zamisli, ali snovi se zaista ostvaruju i ja sam srećan zbog toga - kazao je Stamenić, a ceo razgovor možete da pogledate u video klipu.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike