Zvezdaši ga se rado sećaju, jer je golčinom rešio derbi sa Partizanom! Danas je u domovini i bavi se "slatkim poslom" (VIDEO)

04.01.2024

09:36

0

Autor: D. N.

Ljutice Bogdana je napustio kao slobodan igrač, mada je želeo da ostane

Zvezdaši ga se rado sećaju, jer je golčinom rešio derbi sa Partizanom! Danas je u domovini i bavi se "slatkim poslom" (VIDEO)
Copyright MN Press

Karlos Eduardo de Fiori Mendeš, ili kraće Kadu. Navijači Crvene zvezde sigurno se sećaju omalenog Brazilca koji je pre nešto više od deset godina, tokom četiri sezone nosio dres crveno-belih.

Ostaće između ostalog upamćen i po golu Partizanu, kojim je rešen 142. "večiti derbi".

Danas, Kadu i dalje ima veze sa fudbalom, ali mu to nije primaran posao.

- Živim u Andradini gde sam i rođen, drugar Bazilio koji je igrao u Santosu i Palmeirasu drži školu fudbala, pa mu ja pomažem kao trener, a imam i privatan posao sa sladoledom. Lepo mi je u svakom slučaju, volim da radim sa decom i mladim ljudima - kazao je između ostalog Kadu.

Iz Ljutice Bogdana je otišao kao slobodan igrač u moldavski Šerif. Iako je hteo da ostane, rukovodstvo crveno-belih je imalo drugačije planove. I saradnja nije nastavljena.

- Ne poredim svoje vreme u Crvenoj zvezdi i danas. Svako ima svoje vreme, moje je bilo tada. Sada je tu Liga šampiona, a mi smo četiri godine bili drugi, osvojili smo dva kupa, ali to nije isto kao titula.

U Šerifu sam igrao Ligu Evrope, takmičenje o kakvom sam sanjao kad sam došao u Evropu, ali u Crvenoj zvezdi sam napredovao kao čovek, imao sam veliko iskustvo i na profesionalnom i na životnom putu i ne bih ništa menjao - dodao je u intervjuu za Mozzart sport Kadu koji je u povremenom kontaktu sa Darkom Lazovićem i Andrijom Kaluđerovićem.

Sa zemljakom Saviom se međutim mnogo češće druži.

Jedno vreme je bio stranac sa najviše nastupa u Zvezdi (104 i 27 golova), ali su ga onda prestigli Mičel Donald. Ugo Vijeira 2018, Mohamed El Fardu Ben, Ričmond Boaći i Gelor Kanga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike