Bivši "orao" ostavio fudbal: Hvala svim trenerima i saigračima! Hvala FSS, bila mi je čast igrati za svoju zemlju i grb!

06.01.2024

11:04

0

Autor: D. P.

Dobri momak iz Pančeva rekao "kraj"

Bivši "orao" ostavio fudbal: Hvala svim trenerima i saigračima! Hvala FSS, bila mi je čast igrati za svoju zemlju i grb!
Copyright MN Press

Nekadašnji igrač OFK Beograda i brojnih nemačkih klubova, Aleksandar Ignjovski odlučio je da završi fudbalsku karijeru u 33. godini.

Ignjovski je bio član generacije igrača rođenih '91. godine, od kojih je srpski fudbal mnogo očekivao, ali se stvari nisu razvijele željenim tokom kada su ušli u seniorske vode.

MN Press
Slavoljub Muslin i Aleksandar Ignjovski

Ignjovski je zajedno sa Filipom Đuričićem, Ademom Ljajićem i Danielom Aleksićem bio lider te grupe fudbalera koja je predvođena selektorom Aleksandrom Stanojevićem došla do trećeg mesta na EP 2009. godine u Ukrajini za U19 i na tome stala.

MN Press
Aleksandar Ignjovski

Nakon tog EP usledila mu je selidba u nemački Minhen 1860, a posle toga su se menjali klubovi kao na traci.

- Hvala fudbale! Hvala Goco, Jovana i Zoki za sve kopačke, podršku i pređene kilometre do Karaburme. Hvala "handmadebylulica" za podršku, ljubav i razumevanje. Hvala Miljanku Marinu mom prvom treneru zbog kog sam zavoleo fudbal.Hvala OFK Beograd za šansu da postanem profesionalni igrač. Hvala svim trenerima,saigračima, fudbalskim radnicima i navijačima kao i klubovima @tsv1860 @werderbremen @eintrachtfrankfurt @scfreiburg @1fcm1965 @holsteinkiel i @bundesliga . Hvala @fudbalskisavezsrbije bila mi je čast i ponos predstavljati svoju zemlju i grb - napisao je u svojoj poruci Ignjovski.

Ignjovski je bio igrač sredine terena, ali je po potrebi pokrivao i mnoge druge pozicije u odbrani i napadu.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 12 utakmica, najviše tokom selektorskog mandata Siniše Mihajlovića.

MN Press
Aleksandar Ignjovski

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike