Zvezdin bivši igrač novi trener Vojvodine! Popović dobio naslednika na "Karađorđu"

28.12.2023

16:16

0

Autor: D. N.

U Novi Sad stigao posle angažmana na Tajlandu

Zvezdin bivši igrač novi trener Vojvodine! Popović dobio naslednika na "Karađorđu"
Ranko Popović - Copyright MN Press

Posle Ranka Popovića, koji karijeru nastavlja u Japanu fudbalere Vojvodine će voditi Božidar Bandović. Vest o imenovanju 54-godišnjeg crnogorskog trenera potvrđena je i na sajtu "stare dame" iz Novog Sada.

U Vojvodinu stiže posle višegodišnjeg iskustva na Tajlandu.

- Najveće trenerske uspehe je ostvario sa tamošnjim Buriram junajtedom sa kojim je osvojio šampionske titule 2017. i 2018. godine, dok je naredne osvojio i nacionalni Kup. Sa Buriram junajtedeom je u šampionskoj ligi Azije 2018. godine prošao grupu i ušao u 16 najboljih timova u Aziji. Takođe, sa Buriramom je imao dva rekorda u bodovima u istoriji Tajlanda, 2017. je završio sa 86 bodova i isti rekord oborio sledeće 2018. sa 87 bodova.

Osim Buriram junajteda, predvodio je i Pračuapu, što mu je bio poslednji angažman, a takođe je bio i trener u vijetnamskom Hanoju, indijskom Čenainu i Bakuu iz Azerbejdžana. Sa Hanoijem je osvojio Super kup Vijetnama 2023. i završili su prvi sa istim brojem bodova, ali su titulu izgubili na gol razliku.

Svoje prve trenerske korake započeo je u Grčkoj, između ostalog i kao pomoćni trener čuvenom Ernestu Valverdeu, a potom je i samostalno vodio Kerkiru i Larisu. U Olimpijakosu je proveo pet godina i to dva puta kao glavni trener (2009. i 2010) i dva puta kao pomoćni trener.

Sa Olimpijakosom je u šampionskoj ligi prošao grupu u 16 najboljih timova. Sa Bec-Tero je 2014. osvojio Tojota Premijer Kup. Fudbalski klub Vojvodina želi svom novom treneru mnogo uspeha i sreće - navedeno je na sajtu Vojvodine.

MN Press
Bandović prvi sa desne strane u gornjem redu

Tokom igračke karijere bio je u Sutjeskoj, Crvenoj zvezdi, Etnikosu, Olimpijakosu, PAOK-u i Panilijakosu.

Vojvodina je prvi deo sezone u Superligi Srbije završila na sedmom mestu na tabeli sa 28 bodova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike