Liverpul napravio priču i za suze i za smeh! Dajra nikada neće hodati sam i za Klopa je najveći fan Redsa ikada! (VIDEO)

25.12.2023

20:04

0

Autor: A. Š.

Neverovatna priča ljudska stiže sa Enfilda, a vi probajte da ne zaplačete… Više od jednog puta…

Liverpul napravio priču i za suze i za smeh! Dajra nikada neće hodati sam i za Klopa je najveći fan Redsa ikada! (VIDEO)
Jirgen Klop i Dajra - Copyright Twitter/Liverpool FC

Liverpul je upravo postao najveći klub na svetu! I to će reći svako ko pogleda desetominutni snimak koji je danas stigao iz enfildske emotivne kuhinje. Makar nikada više nijedan trofej ne završio na „Enfildu“, „redsi“ su uradili jednu stvar koja vredi više od svakog parčeta metala!

Jer, ove suze, koje je od sreće isplakao dečak od 12 godina, biće uklesane u svaki kamen legendarnog stadiona, koji sam po sebi nosi posebnu emociju čak i za one ljude kojima Liverpul ne znači ništa više od pukog imena fudbalskog kluba.

Junak ove priče je irski mališan Dajra! Poseban, kao i klub koji njemu predstavlja najboljeg prijatelja. Hrabri dečak, rođen bez ruku, od prvog udaha osuđen na život u invalidskim kolicima, ali sa jednim od najiskrenijih osmeha koje ste ikada videli…

Svet je osvojio pre nekoliko meseci… Otac ga je, prvi put u njegovom životu, doveo na „Enfild“, a kada je krenula čuvena pesma „You’ll never walk alone“ Dajra je svojom dečačkom emocijom rekao sve…

- Nadao sam se i sanjao da ću otići u Liverpul. Noć pre puta nisam spavao, celu noć sa razmišljao „idem na Enfild.“ Na putu do stadiona suze su mi krenule, okrenuo sam se ka tati i rekao mu „ako plačem na putu do stadiona, kakav ću biti tokom utakmice?“

Dajra sada zna - snovi se ostvaruju!

Liverpul – Aston Vila… 3. septembar 2023. godine… Čuvenim kopom se šire crveno-beli šalovi na prve taktove legendarne pesme… Nekako u isto vreme Dajri se oči pune suzama, reč, dve i kraj… Od suza više nije uspeo da peva…

- „You’ll never walk alone“… Čim je pesma krenula bio je to emotivni slom. Pokušao sam da otpevam nekoliko reči, ali jednostavno nisu izlazile iz mojih usta. Zbog načina na koji živim, pesmu oduvek slušam tako da nikada neću hodati sam. To je predivna pesma – kazao je Dajra, otkrivši kako je snimak uopšte stigao do zaposlenih u klubu, te da je za nekoliko sati imao milione pregleda.

A, onda je veličinu pokazao i Jirgen Klop… Čim je video od sreće uplakanog Dajru, snimio mu je posebnu poruku. A emotivni rolekoster kroz koji je prošao dečak dok je slušao nemačkog stratega jednostavno morate da vidite zbog toga što je rečima teško to približno opisati.

- Ćao Dajra, želim da znaš da smo svi videli tvoj video sa „Enfilda“, dok si slušao „You’ll never walk alone“. Igrači i ja obožavamo tvoju emociju prema klubu i želimo da uradimo nešto za tebe, kako bismo ti se zahvalili. Želimo da pozovemo tebe i porodicu u Liverpul, da upoznaš igrače i vidiš kako treniramo. Ne možemo da dočekamo da te vidimo. Dajra, dolazi ovamo – glasila je Klopova poruka.

Veliki si Jirgene!

Na putu do Liverpula otkrio je mališan kako jedva čeka da vidi Luisa Dijaza te da će mu se za par minuta ostvariti jedan od njegovih snova, dok je Klop u momentima dok je Dajra dolazio u Liverpulom trening kamp priznao kako ne može da dočeka da ga vidi – „najvećeg navijača Liverpula koje sam ikada sreo, a sreo sam ih nekoliko“.

Tokom razgovora sa dečakom harizmatični strateg je priznao da je tog jutra ponovo pogledao snimak koji je bio „najveći krivac“ za sve, rekavši Dajri da je tačno mogao da oseti emociju koju je imao u trenutku dok su se „Enfildom“ prelamali taktovi navijačke himne.

I tako su mališan i Klop ćaskali, kada je u sobu ušao njegov Lućo. Za dečaka je u tom trenutku svet stao… Niko više osim njega i njegovog heroja… Dres u krilu, zagrljaj, poljubac i opet suze… dečačke… čiste i najiskrenije…

Pošto se Dajra malo pribrao, Klop je preuzeo ulogu „vozača“ i vodiča… Proveo je mališana kroz ceo trening kamp, pokazao mu svoju kancelariju, i na kraju mu ostavio najličniju moguću posvetu uz poruku:

- Dajra, You’ll never walk alone!

Pogledajte… I probajte da ne zaplačete… Više od jednog puta…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike