Legenda Arsenala testerom isekao komšijsku garažu, bežao od plaćanja računa! Tužilac: Pokazao visok nivo kriminalne energije!

23.12.2023

11:37

0

Autor: D. P.

Drastično kažnjen od suda u Nemačkoj

Legenda Arsenala testerom isekao komšijsku garažu, bežao od plaćanja računa! Tužilac: Pokazao visok nivo kriminalne energije!
Copyright Profimedia

Jens Leman, bivši nemački reprzentativac i golman Arsenala, kažnjen je sa 420.000 evra na suđenju po dva osnova - prevara i nanošenje štete drugim osobama.

Najveći deo kazne odnosi se na Lemanovo ponašanje prema komšiji.

On je izvršio napad motornom testerom na garažu prvog suseda pre oko godinu i po dana, presekavši tada jednu od nosećih gredi na objektu, sve pod izgovorom da mu kvari pogled na Štarnberško jezero. Garaža je posle Lemanovog upada sa testerom postala ruina, što su i snimile sigurnosne kamere.

Prema drugoj optužnici Lemanu se stavlja na dušu da je u dva navrata tokom 2021. i 2022. godine, u garaži minhenskog aerodroma punio bateriju svog elektirčnog poršea, da bi po izlasku iz zgrade iskoristio momenat kada je rampa bila podignuta da izleti iz garaže bez plaćanja računa. Procene su da je Leman na taj način uštedeo 300 evra.

Tužilac Stefan Krojcer ocenio je da Leman poseduje "visok nivo kriminalne energije" i zato je tražio godinu dana zatvora uslovno, kao i da deo novčane sankcije bude preko 200.000 evra.

Na drugoj strani, Lemanov advokat tražio je oslobađajuću presudu za svog klijenta naglasivši tokom suđenja da sudnica nije moralni autoritet koji bi mogao da obrazuje bivšeg člana nacionalnog tima.

Leman (52) je branio za Šalke, Milan, Borusiju Dortmund, Arsenal i Štutgart. Za "Elf" je branio 61 put.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike