Partizanov kapiten sa obe noge na zemlji posle pobede u derbiju: Bili smo bolji, ali tek nas očekuje velika borba!

20.12.2023

21:19

0

Autor: A. Š.

Svetozar Marković odigrao jedan od najboljih mečeva u crno-belom dresu

Partizanov kapiten sa obe noge na zemlji posle pobede u derbiju: Bili smo bolji, ali tek nas očekuje velika borba!
Svetozar Marković - Copyright Printscreen/24sedam

Dobio je letos Svetozar Marković kapitensku traku od Igora Duljaja i na ukazanom poverenju vratio mu je kada je za mladog stratega, ali i Partizan, bilo najteže i najvažnije.

Posle serije očajnih rezultata i ekspresnog odlaska sa plus šest na minus dva pred 171. večiti derbi, crno-beli su bili u nokdaunu i na dule sa Crvenom zvezdom ispraćeni su kao pred streljački vod.

Ipak, Valjak ne samo da se isprsio rivalu koji je sa svih strana bio i te kako favorizovan uoči najveće utakmice srpskog fudbala, nego mu je naneo jedan od najbolnijih poraza u istoriji večitih derbija. Rezultatski svakako ne, ali u odnosu na ono kakva su očekivanja bila uoči meča sigurno…

- Mislim da Zvezda do 70 i nekog minuta nije imala šansu osim one iz kornera. Nesvesno smo se povukli posle drugog gola i tako im dozvolili da kontrolišu utakmicu, iz čega smo i primili gol. Ali, sve u svemu, mislim da smo bili bolji protivnik – reako je posle meča Marković i dodao:

- Ako ne najbolja, onda sigurno jedna od najboljih naših utakmica ove sezone. Izgledali smo kao ekipa, branili smo se kao ekipa i isto tako napadali. Kao što sam rekao, mislim da smo bili puno bolji protivnik danas.

Štoper Partizana jedan je od heroja crno-belih, pošto je pri rezultatu 0:0 na gol liniji sprečio izvestan pogodak Olajinke.

- Našao sam se na pravom mestu u pravo vreme. Bio je sam, pretpostavio sam da će šutirati u gol, tako da sam stao i na svu sreću skinuo tu loptu.

Uprkos velikoj pobedi i zvanju jesenjeg prvaka, Marković spušta loptu na zemlju…

- Sigurno da nam znači mnogo, kako meni tako i celoj ekipi. Ali ne treba da budemo previše euforični, slavićemo dan, dva i idemo da se odmorimo i da se spremimo za nastavak sezone gde nas očekuje velika borba – kazao je Svetozar Marković.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike