Prekretnica, u koje će UEFA takmičenje crveno-beli? Ovo su Zvezdini starteri za revanš sa Šerifom (SASTAVI)

09.08.2021

18:32 >> 18:46

0

Kanga je suspendovan, Pavkov nije ni krenuo za Moldaviju

Prekretnica, u koje će UEFA takmičenje crveno-beli? Ovo su Zvezdini starteri za revanš sa Šerifom (SASTAVI)
Copyright Dejan Stanković, MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pred sobom imaju još jednu veoma važnu utakmicu, revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ako eliminiše Šerif, na korak su od grupe elitnog takmičenja, a i u tom slučaju garantovana je grupna faza Lige Evrope. U ovom trenutku, zagarantovana je grupna faza Lige konferencija.

Međutim, u Zvezdi ne žele da se bave kalkulacijama, već su postavljeni maksimalni ciljevi, pa dokle se stigne.

U Beogradu, u duelu sa Moldavcima je pre šest dana bilo 1:1, što je rezultat koji daje šansu obema ekipama. Baš zbog toga, Dejan Stanković mora na teren u Tiraspolju izvede najbolje što ima.

Jedino na koga sigurno ne može da računa je suspendovani Gelor Kanga. Ostali igrači koji su u poslednje vreme bili na terenu su spremni.

Na golu je siguran Milan Borjan, a na mestu desnog beka postoji dilema. Milan Gajić ili Marko Gobeljić? Na početku sezone, ovo mesto je bilo rezervisano za Gajića, ali je Gobeljić u prethodnim evropskim mečevima bio prvi izbor Stankovića. Ipak, u sutrašnjem duelu šansu od početka bi trebalo da dobije Gajić koji je bio strelac jedinog gola protiv Napretka. Uz to, izgleda da je povreda ramena prošlost.

proćitajte još:

Na poziciji štopera siguran je Aleksandar Dragović, dok je drugo mesto centralnog defanzivca, takođe dilema. Radovan Pankov nije “zacementirao” mesto u timu, pa je za očekivati da među starterima bude Miloš Degenek koji je opet na “mapi”. Levi bek će sigurno biti Milan Rodić.

Na poziciji zadnjih veznih, očekuje se Seku Sanogo, kao i Nenad Krstičić koji verovatno ne bi bio starter da Kanga nije dobio dva žuta kartona. Ovako će biti prvi izbor.

U delu veznog reda bližem golu protivnika, biće Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Filipo Falko. Najistureniji će biti Luis Dioni, koji je u prethodnim mečevima i bio prvi izbor. Alternativa je Nikola Krstović, pošto Milan Pavkov nije ni doputovao u Moldaviju.

pročitajte još:

– Pavkov je trenirao samo jedan dan sa ekipom, imao je temperaturu, kao i Babić. Babić je imao dva treninga, dok je Pavkov odradio jedan trening, mislim da je to nedovoljno i ne možemo od njega da očekujemo stopostotan napor – objasnio je Stanković izostanak visokog napadača.

Tako da bi očekivani sastav trebalo da izgleda ovako: Borjan, Gajić (Gobeljić), Degenek, Dragović, Rodić, Sanogo, Krstičić, Falko, Ivanić, Katai i Dioni.

Početak sutrašnje utakmice zakazan je za 19 časova (prenos TV Arena sport). U slučaju uspeha Zvezdu čeka (plej-of Lige šampiona) bolji iz duela zagrebačkog Dinama i varšavske Legije, a u slučaju neuspeha lošiji iz dvomeča Kluža i Jang Bojsa, u plej-ofu Lige Evrope.

pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike