Italijani misle da ima nečeg magičnog u prezimenu "Simić": Gol srpskog tinejdžera na debiju za istoriju Milana! (VIDEO; FOTO)

18.12.2023

10:22

0

Autor: D. P.

"Simić kao jastreb vrebao gol"

Italijani misle da ima nečeg magičnog u prezimenu "Simić":  Gol srpskog tinejdžera na debiju za istoriju Milana! (VIDEO; FOTO)
Copyright Tanjug/AP

Pogodak Jan-Karla Simića protiv Monce nije srušio nijedan rekord, nije bio odlučujući, ali armija "milanista" u svetu nada se da će biti zapamćen kao trenutak kada se u crveno-crnom dresu rodila nova igračka legenda.

Dan posle debija sve italijanske novine pune su priča o 18-godišnjem omladinskom reprezentativcu Srbije koji je rođen u Nemačkoj i iz Štugarta je u avgustu 2022. godine stigao među "rosonere".

"Gazeta" piše da se u nedelju na San Siru odigrala Simićeva božićna bajka koja je njegovog oca i majku ostavila u suzama.

 

 

Pre nego što je započeo karijeru kao štoper, bio je plejmejker, vezista i napadač. Prvi gol među profesionalcima na debiju sa Milanom stvoren je ovako: Di Gregorio spašava gol posle šuta Florencija, "rosoneri" izvode korner, akcija propada i Rajnders je počinje ponovo. U ovom trenutku koristi se uobičajeni koncept "dodaj loptu Leau da on nešto uradi". A u stvari "Rafa" zamahuje kako ume u levo.

 

 

- Osamnaestogodišnji Simić, koji je došao za ovu priliku u kazneni, vreba kao jastreb u centru terena i ubada preciznim udarcem, da bi potom skliznuo ka južnoj tribini. Otac plače na tribinama, gotovo da ne veruje, saigrači ga oduševljeno grle, a Pjoli se smeje na klupi. Monca savladana od osamnaestogodišnjaka koji je "klizio" iznad Milana pre nekoliko godina. Ovo je priča z prepričavanje i treba je prenositi dalje - piše "Gazeta"

 

 

 

- Neverovatno. Sva deca sanjaju da dožive ovako nešto. Još ne mogu da verujem da sam debitovao i dao gol, veoma sam zahvalan. Niko nije verovao u moj debi. ali svi su srećni zbog mene i rekli su da sam to zaslužio. Veoma sam srećan, radio sam naporno i čeznuo za ovim trenutkom. I iznad svega sam srećan što sam mogao da pomognem timu kao što su meni pomogli saigrači. Dres? Poklanjen roditeljima. Posvećen je njima, pomogli su mi da ostanem na pravom putu - rekao je mladi Srbin.

 

Simić sanja karijeru svog idola Paola Maldinija:

- Maldini je bio moj idol, zbog toga mi je bio san da igram u Milanu. Od malena sam gledao njegove inserte, video sam kako je igrao odbranu. Sada je to moj san.

"Gazeta" kao poslednju napomenu piše da Jan-Karlo Simić nije u srodstvu sa Hrvatom Dariom Šimićem! Šimić je, takođe, igrao za Milan od 2002. do 2008. godine i isto je postigao gol na debiju protiv Modene!

Oni konstatuju da ima nečeg i u tom prezimenu, ali iz balkanske perspektive potpuno su promašili metu!

Iran ili Irak, Simić ili Šimić...

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike