U reprezentaciji nismo saigrači, već braća i porodica: Orlići pred Holandiju gledaju samo sebe

28.05.2022

16:03

0

Polufinale je na programu u nedelju od 20 sati

U reprezentaciji nismo saigrači, već braća i porodica: Orlići pred Holandiju gledaju samo sebe
Kadeti fss - Copyright fss.rs

Kadetska reprezentacija Srbije u nedelju od 20 sati igra polufinale Evropskog prvenstva, a rival u susretu koji vodi u finale je aktuelni šampion, Holandija.

Izabranici selektora Radovana Krivokapića, već su ispisali istoriju kao najuspešnija srpska reprezentacija u tom izrastu, eliminacijom Danske.

Poznato je našem nacionalnom timu, i ljudima koji su bliski ekipi, koliko je težak put bio do istorije. Mečevi kvalifikacija, pa grupa, a potom i eliminaciona faza, nosili su sa sobom veliki pritisak i napor mladim igračima.

Međutim, pred meč koji ih tek može vinuti u visine, 17-godišnjaci dočekuju pribrano i prizemno, što potvrđuju i reči Jan Karla Simića, na pitanje kakva su očekivanja.

-Ista kao i pred svaki drugi meč. Nama nije važno ime rivala, jer gledamo prvo sebe. Verujemo u sebe, naš timski duh, snagu. Tu smo najjači. Sve poštujemo, ali sebe najviše. Imamo selektora i stručni štab koji vode računa o svakom detalju, na nama je da sve to na terenu pretočimo u delo. I do sada smo imali uspeha. Želimo u finale – istakao je Jan Karlo Simić, koji je postigao prvi gol u četvrtfinalu protiv Danske, a Srbija je slavila sa 2:1:

fss.rs
 

 

- Fantastičan osećaj. U ovako važnom meču, za sve nas istorijskom, postići gol u dresu koji ti je najdraži, to je za mene ostvarenje jednog sna. Moram reći da sam isti takav gol postigao dan ranije na treningu, kada nas je selektor postavio da vežbamo prekide. Sa istog mesta je Stanković centrirao, a ja bio na mestu koje je „predviđeno“.

Sumnje je možda u javnosti bilo kada je Danska izjednačila, ali među ovim mladim momcima, ne.

-Ne, za nas reč sumnja ne postoji. Kao što ne postoji prvi ili devedeseti minut. Bez obzira na rani gol, za nas utakmica kao da je tek počela. Koliko puta smo samo kretali iz minusa, pa se vraćali i pobeđivali. Ova generacija ima jak karaketer, nikad se ne predaje i mi se borimo do kraja. Protiv Španije smo primili gol, pa ostali sa igračem manje. Svaka druga selekcija bi se predala, mi nismo. I Bog nas je nagradio - reči su igrača, koji u tandemu sa Serafimovićem i Majstorovićem predstavlja defanzivni bedem:

- Ja se uvek trudim da dam sve od sebe. Ulazim u meč maksimalno skoncentrisan, znam šta mi je zadatak. U defanzivi se ne plašim nikoga, slušam savete selektora, uvek dobijemo dobru analizu rivala i njihovih pojedinaca. Znali smo da nas očekuje teška i neizvesna utakmica, uostalom radi se o meču četvrtfinala Evropskog prvenstva. Pogledajte samo ko je ostao iza naših leđa. Nemačka, Italija, Španija, Belgija…A mi smo i dalje ovde.

Simić je rođen i odrastao i Nemačkoj, ali, kako navodi u razgovoru za sajt FSS-a, nije mu bilo teško da se uklopi u sistem rada koji je ustaljen u srpskoj reprezentaciji.

-Lako, jer u reprezentaciji nismo saigrači, mi smo braća, porodica. Tako funkcionišemo na terenu i van njega, između utakmica. Svi se družimo, svi smo kao jedan. Imamo međusobno poštovanje, šala je uvek prisutna. Za mene je Srbija porodica i nemam reči da opišem koliko sam srećan što nosim ovaj dres - istakao je Jan Karlo i na kraju progovorio o očekivanjima od polufinalnog susreta:

-Svi je vidimo, svi mi koji smo ovde u Izraelu. Od selektora i njegovih saradnika do nas igrača. To je naš san od prvog dana, čak i onda kada smo možda bili otpisani u kvalifikacijama. Rasli smo zajedno i došli do skoro samog kraja. Ostale su još dve stepenica, prva je 29. maja. Da li ćemo je preskočiti? Zar neko još sumnja u nas, naše srce, naš karakter. Znate kako, selektor nam je rekao, momci važno ja da mi damo svoj maksimum, da možemo posle da se pogledamo u ogledalo. I to je najveća istina. Možemo da izgubimo, ovo je sport, ali srce mora biti na terenu. I biće protiv Holandije kao što je bilo u svakom meču od prvog dana našeg okupljanja – rekao je Jan Karlo Simić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike