Zvezdu zovu u Superligu Evrope! Real i Barsa ne odustaju!

16.12.2023

15:24

0

Autor: D. N.

Vest je plasirao španski Mundo Deportivo

Zvezdu zovu u Superligu Evrope! Real i Barsa ne odustaju!
Koreografija navijača Crvene zvezde - Copyright MN Press

Ideja o Superligi evropskog fudbala i dalje je živa. Tako španski Mundo Deportivo donosi vest da Real Madrid i Barselona ne odustaju od stvaranja pomenutog takmičenja. Španski velikani sada traže dozvolu za takmičenje putem suda.

I ako sud donese pozitivnu odluku i organizacija bude uspešna, moguće je da bi i Crvena zvezda imala mesto u ovom takmičenju. Kako se dalje navodi u tekstu, osim prvaka Srbije bilo bi uključeni i klubovi kao što su PSV, Fejenord, Anderleht...

Planirano je uključivanje 60 klubova u sistem.

Printscreen/Mundo Deportivo
 

Ali postoji i problem, pošto Barselona i Real Madrid nemaju podršku drugih velikih evropskih klubova.

Ročište na Evropskom sudu pravde zakazano je za 21. decembar, a u slučaju pozitivne presude za klubvove sa "Santijago Bernabeua" i "Nou Kampa", otklonila bi se značajna prepreka.

Osnivanje Superlige Evrope objavljeno je u proleće 2021. godine, uz razrađen sistem takmičenja i mogućnosti velikih zarada. Inicijatori su bili Juventus, Real Madrid, Milan, Barselona, Liverpul, Mančester junajted, a podršku su pružili i drugi klubovi. UEFA, predstavljena kao čuvar Lige šampiona i elitnog fudbala, odolela je pritisku, a na kraju su ostali samo Real i Barsa.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike