Derbi ne odlučuje o tituli! Đurovski i Vulićević spremni za praznik fudbala, ali nisu saglasni oko pobednika!

16.12.2023

12:57

0

Autor: 24sedam

Svako svoje vidi sa tri boda, a remi se i ne pominje

Derbi ne odlučuje o tituli! Đurovski i Vulićević spremni za praznik fudbala, ali nisu saglasni oko pobednika!
Đurovski i Vulićević/ilustracija - Copyright MN Press

Do fudbalskog derbija, prvog u ovom delu sezone, ostala su još četiri dana, ali i celo 19. kolo. Ipak, iako Crvenu zvezdu čeka duel sa Spartakom, a Partizan sa kragujevačkim Radničkim, već se govori o 171. večitom derbiju, koji je odložen u septembru, zbog Dana žalosti.

Na stadionu Partizana igraće se u sredu, 20. decembra, od 18 sati, a predstojeći duel su komentarisali bivši fudbaler Partizana Miroslav Vulićević i nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde, Boško Đurovski.

Prilikom gostovanja na Tanjug TV, Vulićević je anveo da smatra da  ovaj derbi matematički neće odrediti šampiona Srbije.

- Svaka utakmica nosi tri boda. Ali derbi vam onako malo trasira taj put prema tituli. Derbi je ta inicijalna kapisla koja može da vas vine, koja vam da vetar u leđa, posle kojeg obično ekipe uđu u neku dobru sferu. Jer derbi je derbi. Možete vi da gledate, da vam pričaju ali dok vi to ne osetite, dok niste izašli na teren, ne znate šta je derbi. Dok vi ne osetite kao igrač na svojoj koži, to je nemerljivo. I onda sa te strane, derbi može da bude ozbiljan vetar u leđa ekipi koja dobije. Matematički neće sigurno odrediti - rekao je Vulićević, a Đurovski je bio saglasan sa njegovom izjavom:

- Mislim da derbi u principu ne odlučuje, pogotovo u srpskom prvenstvu. Što kaže Vule, ne odlučuje, odlučuju male utakmice, takozvane. Mislim da je Crvena zvezda u zadnjih 7-8 godina igrala dobro protiv manjih ekipa. Nismo gubili ni derbije, ali nismo ni pobeđivali, bili su to u principu više nerešeni rezultati. Partizan u jednom periodu, kada je osvajao titule, to je činio pobedama protiv manjih ekipa. Mislim da ta motivacija, kada je u pitanju igra protiv manjih ekipa u našem prvenstvu, ipak na kraju odlučuje ko će biti najbolji.
Ali, oko pobednika 171. derbija, nisu se usaglasili.

- Pobediće Zvezda, mislim da imamo bolji tim. Oni su možda u boljoj formi, ali mi imamo bolji tim - smatra Đurovski, dok je Vulićević mišljenja da Partizan trijumfuje na svom terenu:

- Zadnjih par utakmica imamo mali pad što se tiče rezultata, nisu baš adekvatni. Ali na našem terenu ja mislim da je to pobeda Partizana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike