Videli smo šta Zvezda može, ovaj tim ima perspektivu! Stojić nahvalio Bahara i crveno-bele, pa istakao jedno ime!

14.12.2023

08:15

0

Autor: A. S.

Menadžer se dotakao i prodaje igrača i potencijala koji poseduju Mijatović, Nedeljković, Kabić

Videli smo šta Zvezda može, ovaj tim ima perspektivu! Stojić nahvalio Bahara i crveno-bele, pa istakao jedno ime!
Ranko Stojić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Fudbaleri Crvene zvezde završili su takmičenje u Ligi šampiona u grupnoj fazi. Na zatvaranju su odigrali odličan meč, a oko 50.000 navijača na stadionu Rajko Mitić moglo je da vidi sjajnu predstavu sa ekipom Mančester sitija.

Aktuelni šampion Evrope je slavio sa 3:2, ali se crveno-belima iz ovog duela i nema šta zameriti. Takvog mišljenja je i fudbalski menadžer i stručni konsultant Ranko Stojić, koji je meč analizirao prilikom gostovanja na TV Arena sport. 

- Rekli smo da je vrlo važno da Zvezda bude konkurentna, bila je do kraja i kada to pogledamo, to je zaključak svih šest utakmica, poseban napredak je viđen u odnosu na prethodne godine, bez obzira na neke podvige iz prethodnih sezona, ali sećamo se kako je prošla protiv Bajerna 0:6, Pari Sen Žermena 6:1, protiv Totenhema dva puta 0:4... Zvezda je pokazala da može, uz određene korekcije, pre svega u odbrani i ispred odbrane, ovaj tim ima perspektivu. Mislim da i ovaj presing Bahara polako počinje da daje rezultat - naveo je Stojić.

Transferi Mijatovića i Nedeljkovića

Uoči meča pojavila se informacija da je Fejenord zainteresovan za Mijatovića, što je podgrejalo priče o odlasku mladih talenata sa Marakane.

- Samo ako je neka velika muka onda prodavati ovakve igrače sa 18, 19 godina, ali i to je neka neminovnost. I nije samo Mijatović, nije samo Nedeljković, debitovao je Kabić, izuzetan potencijal. Zvezda ima ogromnu perspektivu, uz određene korekcije i ovu progresiju, Zvezda može da napravi izuzetne stvari u Evropi - naveo je Stojić.

Iako je Siti u Beograd došao bez povređenih Kevina De Brujnea, Erlinga Halanda, prvog golmana Edersona, na Marakani su odigrali tačno koliko je dovoljno kako bi upisali pobedu, pa Pep Gvardiola može biti zadovoljan, a Stojić je pohvalio i rivale crveno-belih.

- Ovaj tim Mančester sitija sa jednim napadačem, sem španskog prvenstva, bio bi u svim Ligama petice u prvih pet. Brze informacije, brze noge, tačno se zna ko gde stoji. Prvo poluvreme je Siti odigrao perfektno, taktički, na svaki način.

Stojić je rešio da posebno istakne i jedno ime, pa je za dobar nastup na Marakani pohvalio Hvang In Boma. 

- Ovaj tim Zvezde, po meni, dao je svoj maksimum, svih 15-16 koji su igrali. Hvang je po meni igrač utakmice, na kraju nije mogao da diše. Uneo je toliko napora, u maksimumu trčanja, sprintera... Gospodin Bahar je u pravu kad kaže da su svi igrači dali maksimum i svi zvezdaši mogu biti ponosni na njih večeras - rekao je Stojić i podvukao:

- Nikako ne bi trebalo biti negativan, moglo je biti i četiri, pet bodova, Zvezda je u mnogim utakmicama bla na jedan gol. Tek sad kad smo videli protiv Sitija, žal je što nije osvojen bod. Rekao sam pred meč da nije najvažnije pobediti, ali Zvezda je pokazala visok kvalitet igre, sadržajnosti i mnogo više konstantnosti nego u prethodnim utakmicama.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike