Vlahović na putu za Madrid? „Kuva se“ ozbiljno, danas je „dan D“

10.08.2021

15:21 >> 15:27

0

Autor: Adam Štulić

Mladi srpski centarfor mogao bi uskoro da pakuje kofere za odlazak iz Firence

Vlahović na putu za Madrid? „Kuva se“ ozbiljno, danas je „dan D“
Copyright Dušan Vlahović foto: Profimedia/Paola Garbuio/LaPresse

Samo jedna sezona bila je dovoljna Dušanu Vlahoviću da „zapali“ Evropu. Mladi srpski centarfor oberučke je ugrabio priliku koju mu je pružio iskusni trenerski Vuk Ćezare Prandeli, postavši jedan od najtraženijih fudbalera tokom tekućeg prelaznog roka.

Dugo se najveći i najbogatiji klubovi na Starom kontinentu „vrzmaju“ oko stadiona „Artemio Franki“ u pokušaju da vrbuju srpskog reprezentativca. Fjorentina je dosad uspela da odoli naletima Juventusa, Mančester junajteda, Liverpula, Borusije Dortmund… a uskoro bi trebalo da bude poznato da li će čelnici „viole“ uspeti da se odbrane od napada iz Primere.

„Tutomerkato“ piše da bi danas mogao da bude „dan D“ što se tiče Vlahovićeve sudbine ovog leta. Prema saznanjima italijanskog portala, agent srpskog fudbalera Darko Ristić tokom dana će se sastati sa izaslanicima madridskog Atletika i Totenhema kako bi dobio pismene ponude koje će odneti pred čelnike Fjorentine, uz dodatak da su Madriđani u ovom trenutku najbliži nekadašnjem đaku Partizana.

Vlahović je, navodno, već duže vreme na oko Čoloa Simeonea, koji je preko svojih kontakata u Italiji dobio sve potrebne informacije o mladom Srbinu, posle čega je odlučio da rukovodstvu „jorgandžija“ da zeleno svetlo za angažovanje jednog od najtalentovanijih fudbalera na Starom kontinentu.

Simeone je, prema pisanjima „Tutomerkata“, shvatio da bi Vlahović za nekoliko meseci mogao da postane jedan od najboljih centarforova u Evropi i odgovor na Erlinga Halanda, zbog čega su Madriđani, navodno, spremni da Fjorentini ponude blizu 70 miliona evra, koliko na „Artemio Frankiju“ želeli da dobiju kao vrstu otkupne kaluzule.

Pročitajte još

Italijani pišu da je Atletiko u pregovore ušao sa 50 miliona, ali posle telefonskih razgovora koji su obavljeni u ponedeljak dve strane su se značajno približile željenoj cifri, a veoma brzo biće poznato da li će Fjorentina uspeti u prvobitnoj nameri da zadrži Vlahovića u Firenci barem još godinu dana, uz produžetak ugovora, ili će čelnici „viole“ podići belu zastavu i dozvoliti reprezentativcu „orlova“ da zaduži opremu španskog šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike