Juventus je prelomio: „Stara dama“ svim snagama kreće po Vlahovića

04.06.2021

14:51 >> 14:53

0

Autor: Adam Štulić

Mladi srpski napadač mogao bi da napravi transfer karijere

Juventus je prelomio: „Stara dama“ svim snagama kreće po Vlahovića
Copyright Dušan Vlahović foto: Profimedia/Paola Garbuio/LaPresse

Sjajna takmičarska godina je iza Dušana Vlahovića, a kruna bi mogla da usledi u narednim nedeljama. Italijanski mediji pišu da su čelnici Juventusa, na čelu sa Pavelom Nedvedom i novim trenerom Maksom Alegrijem, prelomili da će prvi pik u predstojećem letnjem prelaznom roku biti srpski reprezentativac.

Vlahović je u tek završenoj sezoni eksplodirao u dresu Fiorentine. Postigao je 21 gol i tako se katapultirao do zvanja najboljeg mladog igrača Serije A.

Mesecima unazad nekadašnji đak Partizanove omladinske škole dovodi se u vezu sa Mančester junajtedom, Liverpulom i Borusijom iz Dortmunda. Tek stidljivo su se pominjali Roma i Milan, ali bi trku za potpis jednog od najperspektivnijih fudbalera na svetu mogao da dobije torinski velikan.

Italijani pišu da crno-beli Vlahovića vide kao zamenu za Kristijana Ronalda, čiji je odlazak još izvesniji posle promocije Alegrija u Pirlovog naslednika. Tako bi mladi Srbin bio predvodnik napada novog Juventusa, koji je minule sezone ostao bez trona u Seriji A posle devet uzastopnih godina.

Mediji na „čizmi“ ističu da će rukovodstvo „stare dame“ pokušati sve što može kako bi izdejstvovali zeleno svetlo od Fiorentine za početak pregovora sa srpskim centarforom, a tek ukoliko se pomre sa neuspešnim pokušajem angažovanja Vlahovića, okrenuće se rezervnoj opciji Mauru Ikardiju, koji je na izlaznim vratima PSŽ.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike