Gvardiola pun poštovanja prema Zvezdi! Igramo protiv bivšeg prvaka Evrope, imali su igrača kakav je Mihajlović!

12.12.2023

19:56

0

Španski strateg biranim rečima govorio o srpskom šampionu

Gvardiola pun poštovanja prema Zvezdi! Igramo protiv bivšeg prvaka Evrope, imali su igrača kakav je Mihajlović!
Copyright MN Press

Prvak Engleske i Evrope, Mančester siti je u Beogradu. Ekipa Pepa Gvardiole doputovala je na poslednji meč grupne faze Lige šampiona u kojoj do sada ima maksimalan učinak. Tim sa “Etihada” već je obezbedio prvo mesto, pa će sutrašnji (18.45) duel sa Crvenom zvezdom biti šansa da potvrdi dominaciju.

Duel na stadionu “Rajko Mitić” najavio je Gvardiola. Na Kevina de Brujnea ne može da računa…

- Naravno da bih više voleo da Kevin da igra, ali pošto se nije vratio moramo bez njega. Zadovoljan sam kako ekipa igra, moglo bi bolje, ali i gore. Menadžer treba da drži tim u ravnoteži. Prošli smo iz grupe kao prvi.

Drago mi je što smo ovde, protiv kluba koji je bio prvak Evrope. Imali su igrače kakav je Siniša Mihajlović. Zvezda je institucija i ovde je uvek pritisak. Ovde smo da branimo prestiž i da završimo ono što smo započeli -  kazao je Gvardiola koji ne može da računa ni na Erlinga Halanda.

- Haland bi trebalo da se vrati u četvrtak da trenira. Ne znam da li će da igra u subotu. Ne mogu da budem precizan.

Siti je ubedljivo prvi na tabeli u grupi, sa svih pet pobeda, i ako bude i sutra uspešan uradiće nešto što engleski tim nije.

- Mi ćemo pokušati da odigramo dobro i da pobedimo.

Građanima u poslednje vreme ne ide baš dobro?

24sedam/Dušan Nikolić
 

- Jedan poraz i odmah propast. Nije baš tako... Navikli smo navijače na pobede, to je suština... Nismo uspeli da pobedimo četiri meča u nizu, ali smo za Zvezdu spremni i pokušaćemo da budemo prvi tim iz Engleske sa šest pobeda u grupnoj fazi. Zvezda je institucija, ovde je uvek pritisak. Radujem se što će sutra igrati neki igrači koji su imali manju minutažu.

Mnogo lepih stvari je već rekao o Srbiji i ovdašnjem fudbalu. Možda sutra poseti i neki restoran?

- Nemamo vremena da razgledamo Beograd… Odmah posle utakmice moramo da se vratimo u Mančester. Ne možemo da posećujemo restorane, da uživamo u muzici i plesu. Možda na leto budem imao priliku da se vratim ovde.

Pričao je i o atmosferi na beogradskoj Marakani…

- Očekujem napetu atmosferu. I mnogo je lepše nego kada je stadion prazan. Pre mnogo godina sam igrao ovde i bilo je lepo.

Sledeće sezone sledi i novi format Lige šampiona?

- Prilagodićemo se i nadam se da ćemo ponovo igrati.

Upitan je i o Svetislavu Pešiću, selektoru Srbije, nekada treneru Barselone i Bajerna.

- Neverovatno je kako je Pešić i dalje prisutan na velikoj sceni, sa tom energijom. Doneo je Barseloni prvi evropski trofej u košarci. Bili smo u kontaktu kada sam bio u Bajernu, sada nisam više sa njim u kontaktu, ali ako može da vidi ovu konferenciju, želim da ga pozdravim, poželim sve najbolje, kao i njegovog sina (Marka prim. aut,).

Znam da je napravio veliki rezultat na Svetskom prvenstvu, to je bilo neverovatno. Uprkos godinama i dalje ima veliku energiju,viče na igrače... Velika je legenda i velike stvari je uradio sa mnogim klubovima

I za kraj, postavljeno je pitanje kako motivisati igrače, kada je prvo mesto već potvrđeno.

- Na isti način se spremamo, kao da igramo prvi meč u Mančesteru - zaključio je Gvardiola.

Na konferenciji na stadionu "Rajko Mitić" bio je i golman Stefan Ortega, zbog odsustva prvog čuvara mreže Edersona.

MN Press
 

- Pretpostavljam da ću da branim. To što ne branim redovno ne mora ništa da znači, uvek sam spreman. Nikad ne znaš kada će šta da se desi. Svaki trening je prilika za napredak. Kao i prošle sezone, neću izgubiti glavu. Normalno je sve što nam se događa - zaključio je Ortega.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike