Zvezda se u spektaklu oprašta od Evrope, Bahar najavio duel sa Sitijem: Igramo protiv najboljeg tima na svetu!

12.12.2023

16:47

0

Autor: D. N.

Crveno-beli se već oprostili od proleća u Evropi, pa ih sada čeka borba na dva "fronta", ali u Srbiji

Zvezda se u spektaklu oprašta od Evrope, Bahar najavio duel sa Sitijem: Igramo protiv najboljeg tima na svetu!
Barak Bahar - Copyright FK Crvena zvezda

Crvena zvezda sutra završava ovosezonsko učešće u Ligi šampiona, ali i takmičenje u Evropi. Na stadion "Rajko Mitić" (18.45, TV Arena sport, Premium 1) stiže Mančester siti, branilac titule prvaka "starog kontinenta", pa će duel sa ekipom Pepa Gvardiole biti pre svega stvar prestiža.

Poredak na tabeli se već zna, pa su tako iza Sitija Lajpcig i Jang bojs. Nemci nastavljaju u nokaut fazi elitnog takmičenja, a Švajcarci u Ligi šampiona. Zvezda je na poslednjem mestu, što znači i formalno opraštanje od evropskog proleća.

Duel sa "građanima" koji su ujedno i prvaci Engleske najavio je šef struke prvaka Srbije, Barak Bahar.

FK Crvena zvezda
 

Uzbuđeni smo zbog sutrašnje utakmice, jer igramo protiv najboljeg tima na svetu. Svi iz Mančester sitija su odlični igrači. Očekuje nas velika utakmica - u kratkom dahu je počeo Bahar i dodao u dahu:

Želimo da iskoristimo trenutak toga što smo prvi na tabeli u Superligi, da odigramo dobru utakmicu i osvojimo bodove. Do sada smo igrali dobro, i u poslednjem meču u Bernu smo bili na nivou, ali smo mnogo promašivali. Vreme je da odigramo dobro i osvojimo bodove. Želimo da na taj način završimo grupnu fazu.  

Dobio je Bahar i pitanje da oceni sebe i Zvezdu u dosadašnjem delu sezone.

Imali smo velika očekivanja. Igrali smo dobro ali su izostali rezultati i razočarani smo. Ne želim da poredim Zvezdu i Makabi Haifu, već da na pravi način završimo grupnu fazu. 

Najavio je strareg Sitija Pep Gvardiola posle duela dva tima u Mačesteru da će po završetku beogradskog okršaja popiti čašu vina sa Baharom.

Sada je fokus na utakmici. Lepo je što je Gvardiola rekao posle prve utakmice da želi da sednemo i popijemo vino, ali ćemo nakon meča videti šta i kako. 

FK Crvena zvezda
 

Izrazio je Bahar nadu da u dresu Sitija u sredu neće biti ni Rodrija, pored izvesnih izostanaka De Brujnea, Halanda i Dokua.

Kad Rodri ne igra - Siti gubi - obrazložio je izraelski strateg, pa nastavio.

Znamo da Siti ne dolazi sa svim igračima, ali su to i dalje najbolji fudbaleri na svetu. Moramo da se spremimo za ozbiljnu utakmicu protiv kvalitetnog tima i pokušamo da napravimo dobar rezultat. 

Dodatni motiv crveno-belima biće pune tribine najvećeg srpskog stadiona.

- Navijači stalno dolaze i navijaju najbolje moguće. I na gostovanjima smo se osećali kao kod kuće, jer je uvek pun stadion. Siguran sam u podršku i nadam se da će nam to pomoći da ostvarimo dobar rezultat - kazao je Bahar, dodavši da ne može da kaže sastav, ali da će njegov tim pokušati da odigra što bolje.

- Ne mogu da otkrivam sad formaciju, ali videćete sutra šta i kako. Spremamo se za ozbiljnu utakmicu, da odigramo onako kako znamo, da kreiramo šanse i da budemo fokusiraniji u završnici, ali i odbrani. Osećam da smo bolji tim u tom segmentu. Važno je da se dobro branimo, jer igramo protiv kvalitetnog protivnika, ali to važi i za ofanzivni deo igre - zaključio je Bahar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike