Partizan gostuje Radničkom, Duljaj otkrio želju igrača: Da se podrška košarkašima prenese i na stadion!

10.12.2023

16:00

0

Autor: G. F.

Trener crno-belih naglasio da je gostovanje u Nišu uvek bilo teško za njegov tim

Partizan gostuje Radničkom, Duljaj otkrio želju igrača: Da se podrška košarkašima prenese i na stadion!
Igor Duljaj - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana su posle dugo vremena prenoćili na mestu koje nije lidersko u Superligi.

Pred njima je gostovanje Radničkom u Nišu (ponedeljak, 16.00) u kojem je cilj jasan - osvajanje tri boda i povratak na čelo tabele.

Trener crno-belih Igor Duljaj istakao je da očekuje tešku utakmicu, na teškom terenu, ali da je to slučaj koji se ponavlja iz kola u kolo.

- Za nas je svaka utakmica najteža i najvažnija. Dugi niz godina znamo da je tamo teren veoma loš, ali nema druge nego da se odigra po tako lošem terenu. Verujem da će i mom prijatelju i kolegi Slavoljubu Đorđeviću biti neprijatno kao i meni da izađemo po lošem terenu. To će biti najveći problem i za njih i za nas - rekao je Duljaj novinarima, pa nastavio:

- Video sam da nema niko da zaštiti kolege koji su rekli da u decembru ne može da se igra fudbal. Oni nisu mislili da na minus 12 ne može da se igra, nego da tereni nisu adekvatni. Ako je teren dobar, ima grejače, hibrid, nema problema, a ako nemate uslove, kako ćemo mi i Radnički da pokažemo kvalitetan fudbal! Uvek je lakše timu koji se brani da igra na takvom terenu nego ekipi koja želi da ide na pobedu i igra od noge do noge. Ovo nije opravdanje ili alibi, želim da zaštitim kolege koji su rekli ono što svi misle - da nemamo adekvatne terene, ako hoćemo da igramo fudbal, moramo da ih imamo.

Duljaj je istakao i da je Partizan spreman na sve, da nema dilemu oko sastava, ali da će posle treninga videti ko će biti među putnicima za NIš.

- Momci su pokazali karakter, da vole svoju ekipu, da poštuju kolege, ne štede sebe. Ima mnogo primera kada su iz kreveta došli na utakmicu, Jovanović, Stojković, Ilić, Nikolić je igrao bolestan. Verujem da će dati sve od sebe i očekujem pozitivan rezultat.

Očekuje šef struke Partizana i podršku tokom duela u Nišu.

- Ono što može da nas raduje je da, uprkos tome što se igra u ponedeljak u 16 časova, na jugu Srbije ima mnogo navijača Partizana i pozivam ih da dođu. Radnički ima mnogo kvalitetnih igrača, Petrov, Škrbić, Vojinović. Imaju i odličnog golmana Rosića, nadam se da će naši igrači biti raspoloženi da Rosić ne bude igrač utakmice.

Igor Duljaj je objasnio i zbog čega, zajedno sa fudbalerima, često dolazi na utakmice košarkaša Partizana.

- Igrači žele da osete tu atmosferu i energiju, da vide kako se košarkaši bore za svaku loptu, za svoj klub, za saigrače. Igrač je čak slomio nogu (Aleksa Avramović) od prevelike želje. Naši igrači traže tu podršku da se prenese i na stadion, a ona će biti, pre ili kasnije!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike