Partizan preživeo Zvezdinu filijalu! Dva Jovanovića za pobedu crno-belih posle penala! (VIDEO)

07.12.2023

18:22

0

Autor: G. F.

Gosti mogu da žale, ali ne smeju da budu nezadovoljni svojom igrom u Humskoj

Partizan preživeo Zvezdinu filijalu! Dva Jovanovića za pobedu crno-belih posle penala! (VIDEO)
Aleksandar Jovanović - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana uspeli su da se plasiraju u četvrtfinale Kupa Srbije pošto su tek posle boljeg izvođenja penala eliminisali Grafičar. U regularnom toku bilo je 1:1, a u penal seriji su svi crno-beli fudbaleri bili precizni, dok je kod gostiju udarac Fratrovića zaustavio golman Partizana.

 

#VMS_Highlightsclpvgubv20004356smw5rj5hu{width:100%;display:flex;align-items: center;justify-content: center;}@media (max-width: 760px) {#VMS_Highlightsclpvgubv20004356smw5rj5hu> div{width:calc(95vw - 30px) !important;height: calc((95vw - 30px) * 9 / 16) !important;}}
 

 

Nije Partizan opravdao ulogu favorita, čak se može reći da su gosti bili bliži pobedi od crno-belih, ali su dva Jovanovića iz redova domaćeg tima odradila herojski posao dovoljan za prolaz dalje.

Najpre golman Aleksandar koji je upisao nekoliko izuzetnih odbrana, uključujući i jedan penal u seriji koja je odlučila pobednika. A onda i mladi, talentovani Dušan, momak koji još nije proslavio punoletstvo, a postigao je gol koji je utakmicu odveo u penal seriju.

Promešao je trener Partizana Igor Duljaj karte na početku susreta, dao šansu nekim igračima koji nemaju veliku minutažu, ali je veoma brzo shvatio da mu se ovaj potez nije isplatio. Zbog toga je već na poluvremenu u igru uveo Zahida, Saldanju i Stojkovića, kasnije i Kalulua, te ispostaviće se čoveku odluke, već pomenutom tinejdžeru Jovanoviću.

Što se gostiju tiče, defintivno imaju za čim da žale, ali nikako ne smeju da budu nezadovoljni i pored eliminacije. Vodili su u Humskoj, na momente bili i opasniji i bolji rival od favorizovanog Partizana. Nisu izdržali, možda i zato što je Bubakar zaradio isključenje, a u penal seriji jednostavno nisu imali ni dovoljno sreće, ni dovoljno koncentracije za prolaz u narednu rundu Kupa Srbije.

BLOG UŽIVO:

Saldanja - 5:4! Partizan je preživeo!

Đukić - 4:4, Saldanja puca za prolaz.

Zahid - 4:3!

Vukičević - 3:3!

Kalulu - 3:2 za Partizan!

Brani Jovanović udarac Fratrovića!

Belić - 2:2!

Jovanović - 2:1!

Natho - 1:1!

Petrović - 1:0!

Penali u Humskoj! Prvi šutiraju fudbaleri Grafičara.

92. minut - Belić je našao mesto da provuče loptu do Zahida, ali je golman Grafičara odličan!

90. minut - Strašna šansa za Grafičar, Jovanović ponovo brani! Igraće se još 4 minuta.

89. minuit - Još jedan pokušaj Zahida, lopta ide pored gola.

87. minut - Dobra lopta Belića, povratna Kalulua, ali samo korner za crno-bele. Trostruka izmena u Grafičaru. Mijatović, Đukić i Fratrović su na terenu umesto Matića, Ćurića i Stojanovića.

85. minut - Sada se uglavnom igra na polovini gostiju, ali promene rezultata, pa ni nekih ozbiljnih prilika nema.

81. minut - Još jednom je pokušao Jovanović, ovog puta nije uspeo da zatrese mrežu gostiju. Ovaj momak još nema 18 godina, ali pokazuje da ima sve što je potrebno ozbiljnom golgeteru.

79. minut -  GOOOOL! Mladi Jovanović poravnava rezultat. 

76. minut - Nova izmena u Partizanu, umesto Šćekića na terenu je mladi napadač Dušan Jovanović. Na drugoj strani Vukičević menja strelca jedinog gola Ajdara.

73. minut - Natho slabo šutira sa ivice šesnaesterca, pravo u ruke golmana Grafičara. Pokušao je i Zahid, ali je prebacio gol.

66. minut - Kalulu je na terenu umesto Meniga, a Babakar gazi Saničanina i dobija drugi žuti karton! Imaće crno-beli igrača više u nastavku!

64. minut - Vodi Grafičar! Ajdar je strelac! 

62. minut - Grafičar izveo i peti korner, nije bilo opasnosti po gol Partizana.

57. minut - Tražili su penal crno-beli nakon starta Ogbua nad Saldanjom, ali sudija je pokazao da nema kaznenog udarca.

56. minut - Nije se mnogo toga promenilo na terenu u odnosu na prvi deo utakmice. 

50. minut - Okrenuo se Saldanja i šutirao sa 18 metara, Guteša izbacio loptu u korner, Nije bilo opasnosti posle udarca iz ugla.

46. minut - Kao što se moglo predvideti, crno-beli menjaju od starta drugog poluvremena. U igri su Zahid, Saldanja i Stojković, a u svlačionici su ostali Filipović, Trifunović i Baždar.

Utakmica je već trebalo da bude nastavljena, ali na terenu nema ni igrača ni sudija.

 

 

Završeno je prvo poluvreme! Otvorena utakmica, ali golova nema. Moraće Duljaj da posegne za teškom artiljerijom u nastavku.

38. minut - Novi šut ka golu Partizana i nova odbrana Jovanovića. Već odavno se ne može reći da gosti pružaju otpor favorizovanom rivalu, igraju ravnopravno, pa su čak i opasniji!

33. minut - Sada je već neverovatno kako gosti ne vode! Babakar sam izbija pred Jovanović, a ovaj mu brani!

30. minut - Ponovo Baždar šutira i ponovo Guteša brani! Zanimljivih pola sata u Humskoj, ali malobrojni navijači domaćeg tima na tribinama sigurno nisu zadovoljni.

26. minut - Babakar je zaradio žuti karton zbog opasne igre pred golom Partizana. Crno-beli dobro napadaju, ali bez završnice. Ne može se reći da su imali neku šansu iz reda baš ozbiljnih da ugroze rivala.

24. minut - Još jedna kolosalana šansa za Grafičar. Ponovo centaršut, sada Babakar glavom šutira, a Jovanović brani!

19. minut - Ponovo prete goste posle loše odbrane crno-belih. Jovanović je odbranio šut sa sedam metara, ali je sudija naknadno pokazao da je ofsajd.

18. minut - Dobra akcija Partizana, išla je lopta od noge do noge, Menig je smirio loptu Baždaru, a ovaj iz prve gađao donji ugao rivala. Guteša brani i izbacuje loptu u korner.

14. minut - Velika šansa za Grafičar! Posle dobre lopte sa strane i loše reakcije odbrane Partizana Ajdar glavom šutira preko gola!

11. minut - Probao je Baždar sa nekih 15 metara, novi korner. Ponovo Natho pronalazi Šćekića, iskusni vetista hvata volej, ali još jednom lopta ide preko prečke.

10. minut - Posle još jednog prodora Meniga, novi korner za crno-bele. Natho je centrirao, lopta pala u kazneni prostor rivala, ali šanse nije bilo.

6. minut - Očekivano su domaći pritisli od samog starta susreta. Videli smo i jedan šut Natha preko gola, pa i šut Meniga posle kog je Partizan dobio drugi korner.

2. mnut - Prvi korner za Partizan i prva pretnja po gol Grafičara. Posle centaršuta Natha Šćekić sa prve stative šutira preko gola.

Utakmica je počela!

15.55 - Tribine stadiona Partizana su sablasno prazne. Em je radni dan, em je prilično hladno, em rival nije atraktivan na papiru, em navijači crno-belih odavno ne dolaze na domaće utakmice.

15.53 - Za glasvnog sudiju meča određen je Andrija Stojanović. Pomažu mu Novak Novaković i Ivan Cvetković.

15.40 - Ovo je sastav koji je trener gostiju priprmio za duel sa favorizovanim rivalom.

GRAFIČAR: Guteša, Matić, Ogbu, Jovanović, Radojević, Ćurić, Vasiljević, Mladenović, Stojanović, Ajdar, Babakar.

 

 

15.15 - Trener Partizana promešao je karte pred duel sa Grafičarom i odlučio da ukaže šansu nekim fudbalerima koji su imali manju minutažu.

 

 

PARTIZAN: Jovanović, Filipović, Šehović, Saničanin, Medina, Šćekić, Belić, Natho, Baždar, Menig, Trifunović.

15.00 - Do sada su u četvrtfinale Kupa Srbije prošli Novi Pazar, Vršac, Radnički Kragujevac, Čukarički, Voždovac, Crvena zvezda i Vojvodina. Bolji iz duela Partizana i Grafičara biće poslednji član osam najboljih.

14.30 - Trener Partizana Igor Duljaj naglasio je da motiva neće nedostajati ni jednoj ni drugoj ekipi.

- I mi i oni imamo motiv, posebno njihovi igrači koji su mladi i žele da se dokažu protiv Partizana. To je legitimno i raduje me. Zbog toga ću od mojih igrača tražiti maksimalnu koncentraciju. Igrao sam i ja Kup i ispadao od timova koji su slabiji od Partizana. Ima mnogo primera, ako ne uđete kako treba u utakmicu, dobićete dva šamara. Ne jedan, nego dva.

 

 

14.20 - Trener Grafičara Marko Neđić ocenio je da ekipa ima šansu da se pokaže u duelu sa renomiranim rivalom.

- Cilj je da se nadigravamo, prikažemo u najboljem svetlu, ali i predstavimo Grafičar kao Zvezdinu filijalu na ozbiljnom nivou. Utakmica sa Partizanom mladim igračima treba da bude prilika da pokažu kvalitet i odigraju bez pritiska, iako je jasno da kada igrate za veliki klub morate da imate to u sebi. Verujem u njih i siguran sam da će pružiti maksimum.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike