Srbin zvani "mozak" dolazi u Zvezdu: Baharu otkucava sat na Marakani, još malo, pa kraj!

05.12.2023

12:11

0

Autor: D. P.

Nikad nije radio samostalno kao trener

Srbin zvani "mozak" dolazi u Zvezdu: Baharu otkucava sat na Marakani, još malo, pa kraj!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Željko Buvač (62), Srbin iz Banjaluke, koji se proslavio radeći u stručnom štabu sa Jirgenom Klopom, mogao bi da bude zamena za Baraka Bahara u Zvezdi.

Prema saznanjima Kurira, Izraelac se nalazi na izlaznim vratima i rezultati u preostala tri meča mogli bi samo da ubrzaju odluku kluba da ga smeni i pre odlaska na odmor.

Zvezda trenutno zaostaje tri boda za Partizanom, a preostaje i odigrvanje "večitog derbija" u Humskoj do zvaničnog kraja polusezone u kojoj nije ispunjen nijedan od postavljenih ciljeva sa Baharom na klupi: Zvezda je najlošiji tim u svojoj grupi u Ligi šampiona, dok u domaćem šampionatu imaju dva poraza i jedan remi.

Profimedia
 

 

Buvač je radio dugo sa Klopom sa kojim je bio i saigrač u Majncu. Posle epizode na klupi tog kluba, usledili su nezaboravni dani na Vestfalenu sa Borusijom Dortmund, pa selidba u Liverpul. Klop je nekoliko puta isticao da je Srbin bio mozak u njegovom stručnom štabu.

Međutim, na Enfildu su im se putevi razdvojili pred sezonu kada su "crveni" osvojili konačno Premijer ligu i Ligu šampiona 2019. godine, a već sledeće godine Buvač je postao sportski direktor moskovskog Dinama.

Njegov ugovor ističe 2024. godine u junu.

MN Press
Rivali na terenu, pa saradnici u Moskvi: Buvač i Jokanović

 

Kao fudbaler Buvač je igrao za banjalučki Borac i bio član čuvene ekipe koja je kao drugoligaš u finalu Kupa Jugoslavije pobedila Crvenu zvezdu 1988. godine sa 1:0.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike