Top 5 detalja 17. kola: Lalatović preporodio Subotičane, druga Mladost iz Lučana, Pazar spreman za Evropu!

05.12.2023

11:52

0

A večiti su upisali pobede, međutim, rivali su imali šta da kažu

Top 5 detalja 17. kola: Lalatović preporodio Subotičane, druga Mladost iz Lučana, Pazar spreman za Evropu!
Nenad Lalatović/Arhivska fotografija - Copyright MN Press

Ako se za neko do sada odigrano kolo u domaćoj Superligi može reći da je bilo mirno, to je ovo, 17. Večiti su upisali pobede, nije bilo iznenađenja, nije bilo mečeva sa većim brojem golova, nije bilo pogodaka koji se mogu okarakterisati kao posebni.

Ali, valja nekada i tako.

Zvezda jedva, Gaćinović o muškoj utakmici

Eliminisani su fudbaleri Crvene zvezde iz Evrope, i igrači i navijači nisu bezbolno doživeli poraz u Bernu, ali su uspeli da se vrate na kolosek i trijumfuju u domaćem šampionatu. Strahovali su crveno-beli, ali i upisali pobedu nad Napretkom, golom Pitera Olajinke, međutim, ovaj meč je izazvao reakciju u domaćem šampionatu, a uvek iskreni trener Kruševljanja, Vladimir Gaćinović, imao je interesantnu izjavu.

- Pa, meni je drago da smo odigrali jednu mušku utakmicu, po to smo i došli. Srcem smo hteli da odigramo tu mušku utakmicu, sve ovo drugo ne bih komentarisao, nema smisla - kazao je iskusni trener očigledno nezadovoljan porazom.

Da li je do Lalatovića?

Da li je do Nenada Lalatovića ili samo do promene i nove energije, videćemo, ali subotički Spartak je upisao i drugu pobedu u nizu, kako je tim sa severa Srbije preuzeo nekadašnji igrač Crvene zvezde.

I sada je Spartak slavio sa 1:0, rival je bio Radnik, a bodovi se pišu. Ako neko zna kako da preporodi ekipu i sačuva je u elitnom rangu, onda je to upravo Lalatović.

Mladost proživljava novu mladost

Ukoliko vam fudbal nije deo svakodnevnog života, iznenadićete se kada ugledate tabelu Superlige, ali, Srbija se može pohvaliti da se nešto menja. Lučanska Mladost nekoliko poslednjih godina važi za tim sa kraja tabele i ekipu protiv koje vodeći timovi bruse formu i uigravaju se. Međutim, i na zapadu se nešto promenilo. Da li je to Tomislav Sivić ili želja da promene perspektivu, videćemo. Trenutno, nakon nove pobede, ovog puta nad Železničarom, zauzimaju peto mesto i dobro im ide.

Pazarci imaju skup trio, ali i Dobrašinovića!

Kao i Mladost, i Novi Pazar je doživeo preporod i u samo nekoliko utakmica izrastao u ozbiljnu ekipu koja pretenduje na mesto u Evropi. Kod njih su veliku "stvar" učinila pojačanja. Dovoljno je reći da u svom sastavu imaju sina grada - Adema Ljajića, nekadašnjeg reprezentativnog napadača Marka Šćepovića i Sejdubu Sumu, dovoljno je da se zapitate o kojoj ekipi je reč. Ali, tas na vagi i neko ko je od poznatih i velikih imena i gomile mladih igrača, načinio tim, jeste trener Siniša Dobrašinović.

Partizanova pobeda, Popović podviknuo

Partizan je pobedom nad Vojvodinom uspeo da održi razliku na tabeli i ublaži ubedljiv poraz od TSC-a. Ali, nije meč u Humskoj bio duel u kome domaći nisu strahovali i nije rezultat i pobeda od 3:1, pravi pokazatelj. Mogla je Voša u ovom susretu i više i bolje, o čemu je govorio i trener Ranko Popović.

- Neki ambijent koji se kreira da Vojvodina igra za nekoga, pa nije Vojvodina klub koji će da igra za nekoga. Mi igramo za sebe, nismo ništa manji od Zvezde i Partizana uz svo poštovanje prema njima. Iako imaju više titula od nas, imamo i mi dovoljno renomea da ne igramo za nekog drugog - rekao je jasno Popović.

Zabavno kolo pred osminu finala Kupa Srbije.

Superliga, 17. kolo:

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0

(Suma 47, Šćepović 90+4)

Spartak - Radnik 1:0

(Tošeski 13)

Subota

Mladost - Železničar 1:0

(Frajdej 46)

Partizan - Vojvodina 3:1

(Kanute 56, Zahid 88, Saldanja 90+7 - Nikolić 67)

Voždovac - IMT 4:0

(Nešković 9, Burmaz 12, Antonijević 76, Jočić 89)

Nedelja

Čukarički - Radnički 1923 4:1

(Ivanović 8, Adžić 35, Cvetković 42, Miladinović 43 - Sahli 86)

Napredak - Crvena zvezda 0:1

(Olajinka 7)

TSC - Radnički Niš 1:0

(Đakovac 76)

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike