Zvezda sada i pre deset godina! Bivši kapiten veruje u preokret i titulu na kraju sezone!

23.11.2023

06:45

0

Autor: D. N.

Crveno-beli trenutno zaostaju za Partizanom šest bodova

Zvezda sada i pre deset godina! Bivši kapiten veruje u preokret i titulu na kraju sezone!
Copyright MN Press

Za subotu je zakazan derbi Superlige između Vojvodine i Crvene zvezde, a beogradski crveno-beli trenutno imaju šest bodova manje od Partizana. Poslednji put kada se to desilo, a da je kasnije osvojena titula sadašnji trener omladinaca Nenad Milijaš bio je kapiten.

I sa vremenske distance od deset godina, napravio je poređenje.

- Mislim da može da se povuče paralela, jer smo i tada za domaće uslove napravili prilično kvalitetnu ekipu koja nije od starta sezone igrala na nivou. Izgubili smo od Javora na otvaranju prvenstva, pa na rođendanu Marakane protiv Donjeg Srema remizirali, a onda i od Voždovca doživeli poraz. Navijači su bili nezadovoljni, maltene na startu sezone i razumeli smo ih u potpunosti, jer definitivno nismo igrali na nivou. A ekipa je bila izuzetno kvalitetna, tu su bili Ninković, Lazović, Pečnik, Mrđa...

Ništa nam nije išlo od noge, iako smo na treninzima dobro radili, pa i na utakmicama ulazili sa samopouzdanjem, ali smo kao i tim Baraka Bahara danas, praktično iz jednog šuta primali golove. E onda je došao večiti derbi koji smo pobedili sa 1:0, bio je novembar, sećam se, i bila je "biti ili ne biti" utakmica, govorilo se o smeni (Slaviša) Stojanovića, kao i o tome da ako taj derbi ne pobedimo, nema ništa od nas. Skupili smo se, preko noći se praktično ujedini i stvorili sinergiju sa navijačima koja nas je držala do kraja sezone. Ta titula mi je jedna od najdražih u karijeri - prisetio se Milijaš.

- Na talasu onoga što smo izgradili u tom večitom derbiju, dakle na jednoj utakmici, došao je posle i preokret protiv Vojvodine, kao i sjajno proleće. Mogla bi ponovo Vojvodina da bude ekipa protiv koje ćemo preokrenuti sezonu u našu korist i najaviti pobednički niz koji može da traje do osvajanja titule. Ključ svega je bila sinergija koju smo stvorili sa navijačima, i sećam se da je iz utakmice u utakmicu sve više ljudi dolazilo na stadion. Atmosfera je bivala sve bolja, a mi smo postali prvaci. Kažem, verujem da će se to desiti i sa aktuelnim Zvezdinim timom koji ima sjajan stručni štab i fantastične pojedince. Verujem da će Zvezda biti prvak na kraju sezone - rekao je Milijaš.

Utakmica na "Karađorđu" biće odigrana u subotu (16.00, Premium 1 TV Arena sport), a domaćin se oglasio vezano za prodaju ulaznica.

- Prodaja će zvanično će početi u četvrtak. Cene ulaznica su sledeće 1.500 (zapad), 800 (istok), 800 dinara (sever) i 800 dinara za jug.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike