Zvezdin rival "popio" kaznu UEFA neposredno pred ključni meč u Ligi šampiona! Jang bojsu preti suspenzija i prazne tribine

21.11.2023

23:37

0

Autor: P.K.

Ne praštaju se ispadi navijača, a divljali su protiv Sitija

Zvezdin rival "popio" kaznu UEFA neposredno pred ključni meč u Ligi šampiona! Jang bojsu preti suspenzija i prazne tribine
Jang bojs - Copyright MN Press

UEFA je kaznila Jang bojs neposredno pred meč grupne faze Lige šampiona koji ovaj tim treba da odigra protiv Crvene zvezde, što je utakmica zbog koje u Švajcarskoj strahuju.

Ovo je ključni meč za oba tima, odnosno, može biti pobedniku, jer se ove dve ekipe bore za treće mesto i evropsko proleće.

Kazna UEFA usledila je zbog ponašanja navijača na meču sa Mančester sitijem, pa je zbog toga klub kažnjen novčano, ali i zabranom prisustva navijača na stadionu.

Zbog paljenja pirotehnike na stadionu "Etihad", Jang Bojs će platiti 20.250 evra, zbog ubacivanja objekata na teren 3.000 evra, a zbog štete na imovini 5.000 evra. Zbog neprimerenog ponašanja će platiti još 10.000 evra na sve to.

Sveukupno, klub je kažnjen sa 38.250 evra.

Jang bojs je dobio i dvogodišnju uslovnu kaznu, tako da će im ako se ovo ponašanje ponovi, biti zabranjeno da na jednom evropskom meču prodaju karte navijačima koji bi želeli da idu na gostovanje.

To ne utiče na meč sa crveno-belima 28. novembra, tako da se očekuje da na stadionu "Vankdorf" bude prisutno 30.000 navijača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike