Azar rekao ne arapskim milionima! Predviđali su mu da će naslediti Ronalda, bio je najskuplje pojačanje Reala, a izabrao da brine o deci!

21.11.2023

11:39

0

Autor: A. S.

Oduvek je bio drugačiji

Azar rekao ne arapskim milionima! Predviđali su mu da će naslediti Ronalda, bio je najskuplje pojačanje Reala, a izabrao da brine o deci!
Eden Azar - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez, File

Iako je mnoge iznenadio potez da se penzioniše u 33. godini, Eden Azar je imao drugačije planove.

Ako je suditi po poslednjoj sezoni, moglo se i nagovestiti da će ranije okončati uspešnu karijeru ili je nastaviti u ekipi i zemlji koja nije atraktivna i popularna što se igranja tiče, ali jeste zbog zarade.

Međutim ni to nije želeo, a nikada nije ni javno govorio o tome. Ali jeste njegov nekadašnji saigrač iz Čelsija, Džon Obi Mikel. Nigerijac je prilikom gostovanja u jednom podkastu otkrio da je Azar imao ponudu iz Saudijske Arabije i to prilično bogatu - 60 miliona evra, ali je, nakon što mu je istekao ugovor sa Real Madridom, letos rešio da završi karijeru.

 

 

- Kaže mi - Džon, da idem u Saudijsku Arabiju gde ću zarađivati milion nedeljno i šta onda? Imao sam dve-tri ponude da odem u Saudijsku Arabiju. Rekao mi je, Mikele, imam ja dovoljno novca. Znaš kako sam živeo. Nisam mnogo tražio i imam dovoljno novca da živim sa porodicom i podižem decu - ispričao je bivši Azarov saigrač iz Čelsija.

Istina, u Realu se nije naigrao, ni delić onoga što je prikazivao ranijih godina, a jedan od glavnih razloga bila je njegova ljubav prema hrani. Ali je tokom karijere uvek bio jedan od najplaćenijih igrača, pa je sigurno dovoljno zaradio i obezbedio generacije.

Da nije bilo nediscipline u Madridu, ali i povreda, možda bi na vrhunskom nivou odigrao još jednu sezonu i uvećao svoj račun u banci, a ovako, rešio je da se posveti porodici i deci i da nakon što je igrao fudbal na najvišem nivou, ne pristaje na manje.

Bio je viđen za naslednika Kristijana Ronalda i najskuplje pojačanje Reala, ali je on imao svoj put, to je pokazao i odlukom da odbije arapske milione i vreme provodi sa decom i porodicom!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike