Piksi je pokazao da može, nedostajao nam je takav lider! Iliev pohvalio tim pa istakao - Očekujem prolazak grupe!

20.11.2023

13:56

0

Sve oči uprte su u Orlove

Piksi je pokazao da može, nedostajao nam je takav lider! Iliev pohvalio tim pa istakao - Očekujem prolazak grupe!
Dragan Stojković Piksi i Miloš Veljković/Arhiva - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije juče su potvrdili plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se na leto igrati u Nemačkoj. Dugo su Orlovi čekali na taj dan, čitavih 24 godina i nekoliko ciklusa, a uspela je ekipa koju predvodi selektor Dragan Stojković Piksi.

Jasno je da je reč o jednom od najvećih uspeha domaćeg fudbala, o čemu je govorio i nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentativac, Ivica Iliev.

On je u razgovoru za Tanjug istakao da će izgradnja Nacionalnog stadiona, kao i mnogih drugih širom zemlje, doprineti razvoju srpskog fudbala.

Izgradnja stadiona je bitna stavka

- Iz ličnog iskustva znam kako je Poljska, gde sam odigrao poslednje dve godine karijere, ulaganjem države u infrastrukturu uoči EP 2012. godien krenula na gore. Isto je uradila i Mađarska. Velikim investicijama i izgradnjom novih stadiona, došle su na nivo na kojem su sada.

- Naravno da su navijači uvek veliki optimisti i euforični kada je fudbal u pitanju, negde i nas bivše fudbalere mediji i navijači ponesu da i mi euforično krenemo da dajemo neka očekivanja i prognoze, ali verujem da imamo tim i da je sistem takmičenja takav da možemo i sa nekom blažom euforijom da očekujem prolazak grupe - rekao je Iliev Tanjugu i dodao:

Sigurno ćemo biti u mnogo iskušenja međutim, jednim pravim vođenjem selekcije, u šta ne sumnjam, jer je Dragan Stojković Piksi pokazao da je ličnost koja to može. Kroz prethodne decenije nedostajao nam je takav lider i očekujem da ćemo uz njegov ostanak ostati na ovom nivou.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike