Stojić: Ne ulepšavajmo stvarnost! Nemamo plan igre, taktički još mnogo stvari mora da se popravi!

19.11.2023

18:01

0

Autor: D. P.

Iskren komentar na Arena Sport TV

Stojić: Ne ulepšavajmo stvarnost! Nemamo plan igre, taktički još mnogo stvari mora da se popravi!
Ranko Stojić - Copyright Printscreen/TV Arena sport

Stalni komentator važnih fudbalskih utakmica na Arena Sport TV Ranko Stojić i posle duela u Leskovcu između Srbije i Bugarske dao je svoje viđenje događanja o kojem će se mnogo pričati i polemisati među navijačima i u javnosti.

Stojić je nekoliko puta naglasio da mu cilj nije negativan komentar da bi nekog uvredio, ali da se isti treba pogledati u oči, a ta slika nije lepa i zbog nje ne trba biti optimističan kada je u pitanju budućnost ovog tima.

Stojić, ipak, pronalazi "utehu" za svakog navijača!

Mnogo posla na taktici

- Slavite, ovo je uspeh obzirom na godine pojedinaca i formu fudbalera naše reprezentacije - glasila je istina bivšeg golmana Partizana i finansijera Rada:

- Ova utakmica je morala da se odigra mnogo bolje. Ove priče "pritisak je bio"... Imate vođstvo 1:0, imate kontrolu igre, rezultat, sve, kakav pritisak? Onda iz dve taktički loše postavke primite dva gola. Da ne pričam o drugom golu, to su stvari zabranjene na ovom nivou. Iz kornera imate kontru i imamo Živkovića zadnjeg igrača koji bi trebalo u trku da pređe 60 metara, a znamo da mu to nije prvi kvalitet. I primamo gol i gubimo 2:1. To su stvari koje pokazuju da tu ima još mnogo, mnogo posla, pogotovo u taktičkom delu - rekao je Stojić.

Komentator Arene Sport ne staje, već rafalno šalje razloge zbog kojih svaki navijač mora biti zabrinut pred EURO:

- Čak i u prvom delu, imali smo dominaciju, ali ne i šanse. Nemamo plan igre. Ako igrate ovaj sistem sa tri igrača i samo sa jednim igračem sa strane, vrlo retko ćete biti u situaciji 'jedan na jedan' po strani. Znači, napadači moraju u tom slučaju da budu u vrhunskoj formi, da dobro sprovode centaršuteve sa poludistance ili morate da imate u vrhunskoj formi igrača u centralnom delu, kao što je Tadić kod nas ili još jednu 'osmicu', koji će u centralnom delu rešavati situacije imaginacijom ili vrhunskim zadnjim pasom zajedno sa napadačima, a to nemamo!

Tadićev višak dodira skupo košta

- Kad igrate sa četiri igrača pozadi, onda vrlo često bekovi ulaze unutra, odvlače svog igrača i imate "jedan na jedan" i tako se razbija defanzivni blok kao Bugarska što je imala na početku. Imate "jedan na jedan", povratne lopte ili centaršut na drugu stativu, a ništa od toga nismo imali. Koliko god da smo prezadovoljni, mislim da je bilo mnogo manjkavosti u igri. Koja je već ovo utakmica po redu da primamo golove - stručno je objasnio Stojić.

Tanjug/AP
 

On je naglasio i da mu nije želja da bude negativan ni prema kome. "Dogovarali smo se da analiziramo današnju utakmicu i tu sam da kažem što vidim i što mislim. Da ne ispadnem ja sada... Ne pada mi na pamet da i u jednom trenutku budem negativan. Kao prvo sam rekao da je ovo veoma lep uspeh, s obzirom na nivo forme važnih igrača, Tadića prvo. Koliko god volim Tadića, bio je referenca kapitena, ali i on i Lukić imaju četiri, pet, šest dodira tamo gde se igra na dva dodira. To je moderan fudbal. Ako ćemo da ulepšavamo radićemo to, ali moramo da govorimo otvoreno da bismo napredovali", kazao je Stojić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike