Žestok odgovor Kosanovića Savićeviću! Kada sam čuo da mi spremaju saobraćajku, otišao sam!

15.11.2023

13:23

0

Autor: 24sedam

Veliku buru je izazvao intervju sadašnjeg predsednika FS Crne Gore

Žestok odgovor Kosanovića Savićeviću! Kada sam čuo da mi spremaju saobraćajku, otišao sam!
Copyright MN Press

Novi fudbalski "front" je otvoren. Ovog puta je između predsednika FS Crne Gore Dejana Savićevića i iskusnog trenera Milorada Kosanovića. Savićević se tokom gostovanja u jednoj TV emisiji prisetio vremena dok je Kosanović selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore.

Tada je Savićević posle poraza od Belgije odlučio da smeni Kosanovića, jer je na spisku od 18 fudbalera imao samo jednog iz Crne Gore i to Mirka Vučinića.

Sada je Kosanović izneo svoju stranu priče.

- Ne interesuje me šta Dejan misli. Nikada bilo kome nisam dozvolio da mi se meša u posao i sastav tima, pa tako i njemu. Imao sam na desnom beku Baneta Ivanovića i nekog momka iz Crne Gore. Da li sam pogrešio? Ne verujem, svi znamo kakvu je karijeru napravio Bane. Inače, istina je to što on priča, da je sve uradio da me smeni - rekao je za Kurir Kosanović i nastavio o razlozima "potezanja" ove priče.

- Meni je pomoćnik tada bio Dragan Vujović, koji je izgleda sada oponent Dejanu Savićeviću u borbi za FS Crne Gore. Uvek se konsultujem sa svojim pomoćnicima, pa je tako bilo i sa Draganom. Kada sam ga pitao da li grešim, kod izbora igrača, rekao mi je da ne grešim! Inače, Dragan je jedan dobar i korektan čovek.

Kosanović je takođe napomenuo da kod njega nikada bitno nije bilo "ko je odakle", ali i da mu se spremala saobraćajna nesreća.

- Imao sam razgovor sa Piksijem. I on je bio svestan da imamo odličnu reprezentaciju, ali mi je rekao da je Savićević nezadovoljan kako vodim tim. Tražio sam od Piksija da mi on da otkaz, na šta mi je on rekao - "Mišo, ja to ne mogu." Onda sam čuo da mi neko sprema saobraćajku... Video sam gde to ide, pa sam odlučio da sam odem! I otišao sam.

Mene su uvek interesovali ljudi, a ne to kako se izjašnjavaju, ili odakle dolaze. Kao i uvek, a i tada 2004. nisam gledao ko je Crnogorac, Šumadinac, ili Vojvođanin... Mene interesuju ljudi i fudbal, a ne da li je neko iz Srbije ili Crne Gore.

Birao sam igrače po kvalitetu i ta reprezentacija je bila moćna. Možda je Savićević trebalo da se zapita zašto nema igrača iz Crne Gore i kako je organizovao rad sa decom. Da budemo iskreni do kraja, ja sam Mirka Vučinića prvi pozvao u mladu reprezentaciju. Dotad nije bio u selekciji - zaključio je Kosanović.

Inače, mlada reprezentacija Srbije i Crne Gore te 2004. godine bila je sastavljena od sledećih fudbalera: Vladimir Stojković, a igrali i Branislav Ivanović, Milan Biševac, Milan Stepanov, Marko Lomić, Dušan Basta, Miloš Krasić, Miloš Ninković, Simon Vukčević, Marko Perović, Danko Lazović, Boško Janković, Mirko Vučinić, Lazar Popović, Goran Lovre, Dejan Milovanović, Nenad Milijaš...

Nema sumnje da će ove reči izazvati dodatnu buru u regionu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike