Uplašio sam se kad sam video Savićevića! Piksiju lepo u Crnoj Gori, zna čime rival raspolaže

26.03.2023

17:28

0

Autor: A. S.

Među ovim ekipama nema tajni

Uplašio sam se kad sam video Savićevića! Piksiju lepo u Crnoj Gori, zna čime rival raspolaže
Dragan Stojković Piksi - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije u ponedeljak od 20.45 izlaze na megdan nacionalnom timu Crne Gore, u Podgorici, a pred ovaj duel, selektor Orlova, Dragan Stojković Piksi, je izneo svoja očekivanja.

Najpre je Piksi govorio o poseti Crnoj Gori.

- Sada sam ovde prvi put ovoj ulozi i osećam se lepo, ali to ništa ne menja. Imam mnogo prijatelja, poznatih ljudi, lepo je vreme, tako da je ugođaj predivan. Čuo sam se sa Dejom, pre nekoliko dana... Čuli smo se i danas, ali ništa posebno. Pričali smo o svemu, fudbalu i drugim stvarima, da je stara "Crna Gora" promenila ime u Hilton, da se meni više sviđa prvo ime sa čim se i on složio - kazao je Stojković i dodao:

- Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević - nasmejao je selektor sve prisutne.

Utakmica koja je na programu u ponedeljak, ne nosi nikakvo iznenađenje, ove ekipe se dobro poznaju.

- Među nam ne postoje tajne. Vrlo dobro znamo čime oni raspolažu, pratili smo naravno duel sa Bugarskom, gde je Crna Gora došla do važne pobede. Znam da nema Jankovića koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni. To su osetili i Holanđani, mnogo ih cenim, mnogo je dobrih igrača i analiza koja smo imali će nam dati smernice.

Na kraju je selektor potvrdio, kako je ranije danas bilo reči, da ne može da računa na Filipa Kostića.

- Loša vest za nas, juče je napustio tim. Radi se o upali ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Neće biti sutra u kombinaciji za igru. Povrede su sastavni deo i nema ničeg goreg za trenera i u Kataru smo videli koliko to problema napravi. Ipak, to je deo fudbala i moramo da pronađemo način da to prevaziđemo. Očekujem od igrača odgovrnost, da odigraju najbolje što mogu i ostvare cilj. U tom pogledu verujem da neće biti problema jer je ova grupa već dve godine zajedno i oni se svi poznaju, principe igre i ideje koje želimo da sprovedemo. Što se toga tiče, u taktičkom smislu ne sme da bude problema.

Ipak, selektor sve ostavlja po strani i veruje u dobru atmosferu pod Goricom.

- Očekujem odličnu atmosferu i pun stadion, ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Sutra nam se pruža posle prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i verujem da moji momci mogu da iznesu teret. Očekujem sve najbolje - rekao je Piksi, a potom se osvrnuo na sastav igrača za sutrašnji meč:

- To ćete videti sutra. Posle današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zaboraviti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu.

Jedan podatak posebno je iznenadio selektora Orlova. Naime, Srbija u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa, nije ostvarila dve pobede na startu, a u Podgoricu je stigla sa trijumfom nad Litvanijom.

- Nisam znao to. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Ponavljam, sve ćemo učiniti da utakmicu rešimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu. Svesni smo odgovrnosti, težine i važnosti svake utakmice. To je ono što vidim u mojim igračima, taj mentalitet koji nas je krasio kroz ove dve godine. To dovoljno pokazuje da smo na dobrom putu da možemo da igramo dobro, atraktivno, kvalitetno i da pobeđujemo. Sa te strane se ništa neće menjati u odnosu na protivnika. Zbog tog podatka nas i nema pet godina na Evropskom prvenstvu.

Na kraju je govorio i o protivničkom timu, pa je u šali istakao da je povreda Marka Jankovića, zbog koje će vezista propustiti okršaj za Orlovima, zapravo dobra vest za njega.

- Uvek se trudimo da budemo dominantni i kontrolišemo igru. Igra veznog reda nam mnogo znači, ali su i ostali elementi važni, napad i odbrana. Podređeni smo timskoj igri, nema egoizma, bitno je da nastavimo sa našom igrom, da držimo kontrolu igre i tražimo svoju šansu kroz kvalitet i grešku protivnika - istakao je Dragan Stojković Piksi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike