Savićević u ratu sa "škrbavim purgerom"! Godišnjica najluđeg fudbalskog intervjua, dan kada su svi plakali od smeha!(VIDEO)

08.10.2022

18:38

0

Autor: 24sedam

Ispred jednog hotela u zagrebu nastao je snimak koji se prepričava i dan danas

Savićević u ratu sa "škrbavim purgerom"! Godišnjica najluđeg fudbalskog intervjua, dan kada su svi plakali od smeha!(VIDEO)
Dejan Savićević - Copyright Printscreen/YouTube

Na današnji dan 1999. godine videli smo jedan od najluđih fudbalskih intervjua svih vremena, a glavnu ulogu odigrao je tadašnji reprezentativac naše zemlje Dejan Savićević.

Ispred jednog hotela u Zagrebu, Dejo je davao izjavu za dokumentarni film povodom prvog duela tadašnje Jugoslavije i Hrvatske od raspada velike SFRJ.

I dok je pričao kako "oni misle da smo mi krivi, tako i mi mislimo da su oni krivi", te da ga to ne interesuje i ne tangira da bi o tome mislio. Morao je da objasni u kameru da kaže ko su to oni.

- Pa pričamo o Hrvatima, ne pričamo o Makedoncima. Prema tome nema šta da ponavljam - pričao je Dejo, a onda je usledila uvreda nekog sa ulice: "Ti si go*no!".

Ovo se nije svidelo Savićeviću i sledila je salva psovki upućenih provokatoru.

 

 

- Je**m te u usta te je**m. U ta šk*bava usta, pi**o jedna, dođi ovamo pi**o jedna, po**ši ga malo purgeru, dođi purgeru. Je**m te u usta škrbava... - gotovo u dahu je izdeklamovao Dejo, pa se okrenuo kameri i "mrtav ladan" nastavio sa intervjuom.

Godinama kasnije je priznao da nimalo nije ponosan na to što se desilo, te da je shvatio da je sve snimljeno i zbog toga završio sa "prema tome, nadam se da će utakmica završiti fer i korektno".

A utakmica je, da podsetimo, završena rezultatom 2:2, uz crveni karton Zorana Mirkovića. Za "plave" je to bilo isto kao da su pobedili pošto su remijem obezbedili prvo mesto u grupi i direktan plasman na EURO 2000.

Danas, posle 23 godine, moramo da podsetimo i na bolnu istinu da je to bilo poslednje evropsko prvenstvo na kom je učestvovala naša reprezentacija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike