Top 5 detalja 15. kola: Klinci spasavali Zvezdu i Partizan, dve promene trenera i ponovo raspucani Kragujevčani

14.11.2023

12:13

0

Posle ovog kola u nacionalnom šampionatu sledi pauza zbog obaveza reprezentacija

Top 5 detalja 15. kola: Klinci spasavali Zvezdu i Partizan, dve promene trenera i ponovo raspucani Kragujevčani
Copyright MN Press

Pred pauzu zbog obaveza reprezentacija odigrano je 15. kolo Superlige. Bilo je zanimljivih utakmica, a možemo da kažemo da je ovu rundu obeležio i rezultat 2:1. Čak četiri meča rešena su ovim ishodom, a najubedljiviji trijumf je ostvario Radnički 1923.

U narednim redovima ćemo vas podsetiti na top 5 detalja iz ovog kola.

Porazi i dve promene trenera

Ovu rundu takmičenja otvorila je utakmica na "Čairu". Radnički je ugostio Novi Pazar koji je odneo sva tri boda iz Niša. Jedini gol u drugom poluvremenu dao je Jo Jin Ho, a nakon ovog poraza usledila je i promena na klupi.

Nikola Trajković je podneo ostavku koju je Upravni odbor i usvojio.

- Upravni odbor FK Radnički usvojio je na sednici ostavku šefa stručnog staba Nikole Trajkovića. Dosadašnjem šefu stručnog štaba klub želi puno uspeha i sreće u daljem radu. Rukovodstvo kluba će u narednim danima izabrati novog šefa stručnog štaba i o tome obavestiti javnost - pisalo je u saopštenju Nišlija koje će verovatno preuzeti Slavoljub Đorđević.

Bez šefa stručnog štaba ostao je i Spartak, koji je okončao saradnju sa Aleksandrom Keržakovim, posle poraza od Javora od 2:0. Posle odlaska Rusa, spekuliše se o dolasku Nenada Lalatovića.

Novi het-trik Kragujevčana

Ekipa Feđe Dudića upisala je novu prvenstvenu pobedu. Ovog puta sa ubedljivih 3:0 savladan je Voždovac, a junak pobede na "Čika Dači" bio je Milan Vidakov, pošto je bio strelac u 3, 19. i 73. minutu.

Tako da je ovo novi het-trik Kragujevčana, posle Luke Zorića koji je bio učesnik pobede nad ekipom Mladosti od 4:1.

Zahvaljujući ovom trijumfu Radnički je na sedmom mestu.

Zvezda preživela Pančevo

Crvena zvezda je u goste Železničaru došla sa imperativom pobede. Branilac titule se već "saplitao" u Superigi, pa su bodovi u duelu sa debitantom bili pod moranje. Ali nije počelo dobro za ekipu Baraka Bahara o čijem se statusu priča već duže vreme pošto su rezultati daleko ispod očekivanja.

Poveo je Železničar golom Lazara Romanića u prvom poluvremenu, a do kraja ove deonice moglo je da bude i 2:0 za domaćina. Međutim, pobedu od 2:1 crveno-belima doneli su rezervisti Mirko Ivanić i Jovan Mijatović. Gol mladog napadača (koji je opet spasavao crveno-bele) dat je u završnici meča, pa je zvezdašima pao veliki kamen sa srca.

MN Press
 

Za nastavak mira u kući, pošto je remi sa TSC-om izazvao veliki potres.

Ilić spasio Partizan

Ekipa Igora Duljaja ušla je u meč sa Čukaričkim sa željom da nastavi pobednički niz. I na kraju je u tome uspela. Mada nije bilo baš lako. Poveli su crno-beli pogotkom Saldanje u prvom poluvremenu, ali je onda Igor Miladinović napravio slalom u kaznenom domaćina i savladao Aleksandra Jovanovića koji je dugo bio nesavladan.

A onda je pitanje pobednika rešio Mihajlo Ilić prelepim golom zbog čega je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi posebno hvalio.

MN Press
 

Mada ovaj meč je posle imao i nastavak u vidu "ratovanja" saopštenjima, a sve je krenulo od saopštenja tima sa Banovog brda u kojem su naveli da su pokradeni

Sve u svemu, Partizan je zadržao lidersku poziciju sa šest bodova više od Crvene zvezde.

Voši pripao derbi Vojvodine

Kolo je zatvoreno derbijem Vojvodine. U Bačkoj Topoli TSC je dočekao Vojvodinu i izgubio. Konačan rezultat je bio 2:1 u korist Novosađana koji su gubili već od prvog minuta. Međutim, u 19. i 29. minutu, Andrija Radulović je sa dva gola rešio pitanje pobednika.

I tako su smanjili zaostatak, pa četvrtoplasirana Vojvodina ima četiri boda manje od TSC-a koji je posle 14 utakmica sa 26.

Kao što je rečeno, sada sledi pauza, a onda i nastavak šampionata.

 

Superliga, 15. kolo

Petak:

Radnički Niš - Novi Pazar 0:1

Subota:

Radnički 1923 - Voždovac 3:0

Radnik - Napredak 1:2

Železničar - Crvena zvezda 1:2

IMT - Mladost 0:1

Nedelja:

Javor - Spartak 2:0

Partizan - Čukarički 2:1

TSC - Vojvodina 1:2

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike