Partizan ga je istrpeo, a sada je u prvom planu! Heroj pobede pričao i o najvećem koraku u karijeri!

13.11.2023

10:47

0

Autor: D. N.

Mladi defanzivac je doneo pobedu crno-belima, lideru Superlige

Partizan ga je istrpeo, a sada je u prvom planu! Heroj pobede pričao i o najvećem koraku u karijeri!
Mihajlo Ilić slavi pogodak - Copyright MN Press

Da nije bilo Mihajla Ilića, fudbaleri Partizana bi ostali bez pobede u utakmici Superlige, sa Čukaričkim. Mladi defanzivac crno-belih je u sudijskoj nadoknadi doneo drugo vođstvo i postavio konačan rezultat, od 2:1.

- Utakmica je imala evropski intenzitet. Čukarički je dobra ekipa i ovo je bila dobra utakmica sa puno šansi. Ja sam iskočio u prvi plan i veoma mi je drago zbog toga, ali ko god da je to bio ne bi bilo bitno. Imao sam puno šansi, do sada sam na svakoj utakmici imao bar jednu, ali nije me htelo. Možda je sada došlo, kada je bilo i najpotrebnije.

Baš je bila zahtevna, ali dobra utakmica za sve nas. Više mi je krivo što smo primili taj gol, posle nekoliko uzastopnih utakmica bez primljenog gola, ali nema veze, važna su tri boda - kazao je Ilić koji neće odmarati tokom pauze u Superligi.

Čekaju ga obaveze u mladoj reprezentacoiji Srbije.

- Imamo okupljanje u Novom Sadu, očekuje nas revanš protiv Engleske i druga utakmica protiv Luksemburga - dodao je Ilić koji je prvobitno dobio poziv od selektora Dragana Stojkovića Piksija, a kasnije prekomandovan kod Ljubinka Drulovića.

- To je najveći korak u dosadašnjoj karijeri, biti pozvan za A reprezentaciju. Velika je čast biti sa svim fudbalerima naše zemlje, predstavljati našu zemlju, biti prvo na širem, a kasnije i na užem spisku selektora. To je jedan korak unapred, ali treba da ostanem miran i fokusiran, da nastavim ovako. Sve to je došlo baš odavde i zahvaljujući mojim partijama u Partizanu.

Fudbaler lidera na tabeli je takođe komentarisao i izjavu šefa stručnog štaba, Igora Duljaja "morali smo malo da istrpimo Ilića, mlad je igrač, znači Partizanu".

- Svaki vid podrške i kompliment znače, bilo da je od trenera ili saigrača. Svi, a posebno mi u poslednjoj liniji, se držimo zajedno i bodrimo jedan drugog. Kada dođe do greške, kada jedan pogreši tu je drugi da ga ispravi. Ja sam iskočio u prvi plan, ali ko god da je to bio sasvim je svejedno. Najbitnija su tri boda.

Za kraj otkrio je kome je posvetio gol.

- Posvećujem porodici, naravno. Sestra i tata su bili tu, a mama je gledala preko TV-a - zaključio je Ilić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike