Grobari, u ovome je previše simbolike! Na dan smrti legende Hasanagića, Ilić postigao gotovo isti gol kakav je Mustafa dao Sparti! (VIDEO)

12.11.2023

21:46

0

Autor: G. F.

Neverovatna koincidencija donela je ekstazu navijača i fudbalera u Humskoj

Grobari, u ovome je previše simbolike! Na dan smrti legende Hasanagića, Ilić postigao gotovo isti gol kakav je Mustafa dao Sparti! (VIDEO)
Golovi Hasanagića i Ilića - Copyright Printscreen/YouTube/TV Arena sport

Neke stvari se u životu ne mogu racionalno objasniti.

Jednoj od njih svedočili smo u završnim trenucima susreta Partizana i Čukaričkog. Crno-beli su tada stigli do pobede sjajnim golom mladog štopera Mihajla Ilića.

A u tom golu je toliko simbolike da je prosto neverovatno. U danu u kom nas je zauvek napustila legenda Partizana Mustafa Hasanagić, jedan mladić, budućnost kluba iz Humske, postigao je svoj prvenac u voljenom dresu.

I to kao da je upravo dug čuvenog Muje ušao u njega. Isti pokret telom, gotovo isto mesto u kaznenom prostoru rivala, identična bomba u mrežu! Zaista neverovatno!

 

 

Davne 1966. godine, 9. marta Partizan je savladao Spartu u četvrtfinalu tadašnjeg Kupa šampiona sa 5:0 ( u Pragu je bilo 4:1 za domaćina), a Hasanagić je ovako zatresao mrežu.

I onda smo došli do ovog 12. novembra 2023. godine, dana u kom je Hasanagić napustio ovaj svet, a Ilić ovako zatresao mrežu Čukaričkog za još jedno slavlje u Humskoj. Baš kao tada pre 57 godina, kada je izgledalo da je nemoguće, a ipak se dogodilo.

Šteta je što ne postoji kvalitetniji snimak sa utakmice Partizana i Sparte iz tog vremena jer bi tek tada došlo do izražaja koliko su zaprepašćujuće slični golovi koje su postigli Hasanagić i Ilić.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike