Partizanova serija i dalje traje! Ludu utakmicu u Humskoj rešio Ilić golčinom u poslednjim trenucima!(VIDEO)

12.11.2023

21:11

0

Autor: G. F.

Duel lidera u Superligi i kluba koji nas predstavlja u Evropi

Partizanova serija i dalje traje! Ludu utakmicu u Humskoj rešio Ilić golčinom u poslednjim trenucima!(VIDEO)
Slavlje fudbalera Partizana - Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana savladali su Čukarički sa 2:1 u utakmici 15. kola Superlige. I to golom mladog štopera Mihajla Ilića u poslednjim trenucima susreta.

Sjajnu fudbalsku predstavu gledali smo večeras u Humskoj. U prvih 45 minuta viđena je potpuna dominacija Partizana, pa je i rezultat na semaforu to donekle pokazivao. Bilo je 1:0 golom Mateusa Saldanje posle briljantne minijature Zahida. Prema pokazanom na terenu razlika u korist domaćih mogla je da bude i veća.

U nastavku susreta potpuno drugačija slika. Gosti su preuzeli kontrolu nad utakmicom, crno-beli odlučili da brane minimalnu prednost i to ih je zamalo koštalo bodova, ali i prekida strašne serije uzastopnih pobeda u srpskom šampionatu.

U 83. minutu je Adetunđi fenomenalno proigrao Igora Miladinovića, a ovaj smireno obišao golmana Aleksandra Jovanovića i smestio loptu u mrežu. Bilo je i varnica na terenu nakon toga, sudija je morao da produži meč i duže od predviđenih pet minuta.

A onda je u 96. sve eksplodiralo u Humskoj. Mladi štoper Mihajlo Ilić poslao je pravi projektil pod prečku gola Čukaričkog i izabrao pravi trenutak da postigne svoj prvi gol za Partizan. Golčina za špice vredna tri velika boda u šampionskoj trvci, ali i vredna 13. pobede lidera na tabeli zaredom.

Printscreen/TV Arena sport
Volej Ilića za pobedu Partizana

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice!

96. minut - Kakav gol Mihajla Ilića! Bomba! Nije mogao maldi štoper da izabere bolji način da postigne prvi gol u dresu Partizana.

92. minut - Posle kornera je Ilić faulirao Nikčevića, a ovaj se zaleteo ka mladom štoperu crno-belih i zbog toga zaradio žuti karton.

90. minut - Vranješ je naskočio na Nikolića i napravio prekršaj na nekih 18 metara od svog gola. Igraće se još 5 minuta u Humskoj. Antić je izveo slobodan udarac, pogodio živi zid i lopta je završila u korneru.

87. minut - Umesto strelca za Čukarički u igri je Vukašin Jovanović, a umesto Adetunđija mladi Mihajlo Cvetković.

83. minut - Miladinović šokirao Humsku - 1:1. Sjajno je Adetunđi proigrao svog mladog saigrača, a ovaj je potpun o mirno obišao i golaman Jovanovića i smestio loptu u praznu mrežu Partizana. Isplatila se borbena igra gostima, nagrađeni su za to golom u finišu susreta. Posle 771. minuta ukupno, odnosno za 90 manje u Superligi, Partizan je primio gol!

83. minut - Menig je dobro izgradio šansu za udarac, ali je loše šutirao.

79. minut - Umesto Natha do kraja će igrati Kvinsi Menig, a umesto Saldanje Nemanja Nikolić.

78. minut - Ponovo Đorđe Ivanović preti, dobro šutira, lopta odlazi nekoliko centimetara pored gola. Ilić je nakon toga dobio udarac u lice od Adetunđija, a posle pauze od više od dva minuta, meč je nastavljen

72. minut - Promešao je Ivanović odbranu Partizana, Belić je intervenisao, a posle šuta Sisoka Jovanović pokazao zbog čega mu mreža miruje već dugo. Ponovo period igre koji pripada gostima.

70. minut - Žuti karton za Šćekića, napravio je žestok faul na sredini terena. Umesto Severine, koji sa umotanom nogom i šepajući ide ka svlačionici, u igri je Aldo Kalulu.

68. minut - Probio je Severina, izborio korner. saldanja je pao u petercu gostiju, crno-beli su tražili penal, a Natho zbog protesta dobio žuti karton. Severina se povredio u toj akciji, deluje da se radi o zadnjoj loži.

67. minut - Au, kakva šansa za Čukarički! Antić je loše procenio let lopte, Nikčević pronašao samog Stankovića, a ovaj pogodio spoljni deo mreže!

65. minut - Probio je Saldanja po desnoj strani, bilo je kontakta sa Tošićem i napadač Partizana je pao. Odmah je ustao, a sudija mu je pojazao žuti karton jer je smatrao da je Brazilac hteo da odglumi faul za penala. Šćekić je u igri umesto Kanutea.

63. minut - Dobra kombinacija Zahida i Saldanje, ali Brazilcu malo beži lopta pri prijemu.

61. minut - Bojica Nikčević je u igri umesto Endijaea u redovima Čukaričkog. Utisak je da je Partizan ponovo "uzeo loptu pod svoje" i da kontroliše igru.

58. minut - Tošić blokiora šut Saldanje posle sjajnog prodra Natha. Korner nije doneo opasnost po goste. Pokušao je i Ilić posle novog centaršuta Natha, ali je glavom poslao loptu preko prečke.

57. minut - Loše je reagovao mladi Ilić, kao da se nije razumeo sa kolegom Markovićem i Adetunđi je istrčao pred golmana Jovanovića, ali je ovaj stigao prvi do lopte.

55. minut - Požuteo je i Sisoko zbog klizećeg starta na Belića. Pokupio je igrač Čukaričkog loptu, ali i đonom udario vezistu crno-belih u potkolenicu. 

53. minut - Pokušao je Adetunđi, Ilić ga je izblokirao i lopta je otišla u korner. Nije bilo opasnosti po crno-bele, Zahid je istrčao kontru, uposlio Kanutea, ali je ovaj loše šutirao.

51, minut - U uvodnim minutima drugog poluvremena lopta je uglavnom u nogama gostiju, a prvi se oprobao Tošić. Dobro je šutirao, ali nedovoljno precizno. Zbog faula nad Nathom Stanković je dobio žuti karton.

46. minut - Aleksandar Filipović dobija žuti karton posle 10 sekundi igre u drugom poluvremenu.

Utakmica je nastavljena. 

20.00 - Na pauzi se pojavio i zvaničan podatak da utakmici prisustvuje 6.758 gledalaca. Činjenica da je ulaz na tribine bio slobodan, nije baš urodila plodom. Navijači su nezadovoljni radom uprave kluba i to se vidi iz kola u kolo.

45. minut - Završeno je prvo poluveme vođstvom Partizana od 1:0. Veoma dobra utakmica crno-belih, prednost je mogla da bude i ubedljivija. Svi su i dalje pod utiskom majstorije Zahida koja je prethodila golu Saldanje.

43. minut - Severini se baš igra fudbal. Sada je šutirao, ali je Filipović uspeo da odbranu. Odmah zatim maestralna asistencija Natha ka Saldanji, on je nešto lošije prima i pokušava lobom da zatrese mrežu gostiju. Lopta odlazi pored stative za nekoliko centimetara.

39. minut - Ponovo je prošao Severina, zavrnuo loptu ka golu gostiju, Vranješ je izblokirao udarac. Napadač Partizana je odmah tražio penal, defanzivac Čukaričkog zbnog protesta dobio žuti karton, a iz VAR sobe stigla je informacija da penala nema. Lopta je Vranješa pogodila u nogu.

37. minut - Nova gužva pred golom gostiju, šut Belića je izblokiran!

31. minut - Severina je dobro prošao, šutirao, ali je Filipovića uspeo da skrene loptu u korner.

26. minut - Žuti karton za defanzivca Partizana Ilića. Oštro je uklizao i pokupio loptu, pa Miladinovića. Faula nije bilo, ali je kazna tu zbog neopreznog starta.

24. minut - Šansa za Čukarički! Prošao je Ivanović, uspeo da pobegne Filipoviću i da šutira, ali ne i da zatrese mrežu crno-belih.

21. minut - GOOOL! Saldanja. Šta je samo uradio Zahid pre pogotka, pa to je za priču! Promešao je odbranu gostiju, napravio prostor za šut, a kada je lopta došla do najboljeg strelca Partizana, pogodak je bio neizbežan.

14. minut - Velika prilika za Partizan! Natho je došao do lopte, odlično šutirao, golman Filipović je odbio loptu, a mladi Ilić uhvatio "makazice". Lopta je završila malo iznad prečke.

13. minut - Brzo su crno-beli izveli prekid, Saldanja je zavrnuo loptu pred gol, a Vranješ ponovo bio na mestu i izbacio loptu u korner.

11. minut - Prvi udarac ka golu Partizana uputio je mladi Miladinović. Šutirao je iz prve sa nekih 17 metara, ali nije bio precizan.

6. minut - Kontra Čukaričkog, ali Endijae šalje lošu loptu u šesnaesterac Partizana, čiji defanzivci mirno otklanjaju opasnost.

5. minut - Partizan je pritisnuo od prvog minuta, a prvu šansu zaustavio je Vranješ odličnim uklizavanjem.

Minutom ćutanja povodom smrti Mustafe Hasanagića poćela je utakmica na stadionu Partizana. Sa centra su krenuli fudbaleri domćeg tima.

19.00 - Svi akteri meča izašli su na teren u majicama sa porukom podrške u borbi protiv dijabetesa. Svi zajedno sa navijačima su uradili po jedan čučanj za podršku mališanima koji imaju ovu bolest.

18.45 - Svi kojima su crno-beli pri srcu danas tuguju zbog smrti legende crno-belih Mustafe Hasanagića.

18.21 - Poslednja dva susreta na stadionu u Humskoj dobio je Partizan sa 3:1 i 3:2, dok je na Banovom Brdu dva puta bilo po 1:0 za Čukarički.

18.07 - Ovo su sastavi za koje su se opredelili treneri Igor Duljaj i Igor Matić. Za navijače crno-belih odlična vest je da će na golu, i pored problema sa zdravljem, stajati standardna "jedinica".

 

 

PARTIZAN (4-2-3-1): Jovanović - Filipović, Ilić, Marković, Antić - Kanute, Belić - Severina, Natho, Zahid - Saldanja.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Filipović - Stanković, Kovačević, Vranješ, Tošić - Sisoko, Kovač - Endijae, Miladinović, Ivanović - Adetunđi.

18.00 - Fudbaleri Partizana trijumfovali su u poslednjih 12 mečeva u Superligi, dok Čukarički ne zna za trijumf još od 30. septembra.

17.30 - Utakmicu će voditi Danilo Nikolić, a pomagaće mu Milan Šutulovič, Nikola Rijavec i Nikola Radaković. U VAR sobi sede Aleksandar Živković i Bojan Banović, kontrolor suđenja je Dejan Delević, a delegat utakmice u Humskoj Branko Todorović.

17.20 - Trener Partizana Igor Duljaj otkrio je da ima problema sa sastavljanjem tima, a posebno sa mestom čuvara mreže. Jovanović i Radulaški su pod temperaturom, a Stevanović je suspendovan. Ipak, crno-bele žele da nastave niz pobeda u Superligi.

- Važno je da igrači moraju da razmišljaju samo o utakmici, a ne šta sledi posle toga. Čukarički je imao težak meč protiv Fiorentine, imaju broj igrača koji su iz nekog razloga nisu igrali i verujem da će biti sasvim drugačiji protiv nas. Maksimalan respekt za njih, predstavljaju nas u Evropi. I kod nas je za svaki meč upaljen alarm. To što su imali negativne rezultate, to dodatno može da nas natera da budemo oprezniji.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike