Duljaj prati šta radi Partizanovo dete na EP u Mađarskoj! Popoviću se sprema prekomanda iz kadeta u prvi tim

26.05.2023

14:02

0

Autor: D. P.

Najbolji asistent na EP u Mađarskoj

Duljaj prati šta radi Partizanovo dete na EP u Mađarskoj! Popoviću se sprema prekomanda iz kadeta u prvi tim
Copyright mn press, FK Partizan

Trener Partizana Igor Duljaj na konferenciji za novinare pred posledni meč u sezoni protiv Voždovca pričao je i o Matiji Popoviću, najboljem kadetu na EP za U17.

Iako je reč o klasičnom špicu, na ovom šampionatu u Mađarskoj istakao se asistencijama. Protiv Italijana pripremio je oba gola za saigrače, a protiv Španije jednim centaršutom omogućio je "orlićima" pogodak i jedan bod koji ih je odveo u četvrtfinale protiv Poljske.

Duljaj dobro prati mečeve selekcije Aleksandra Lukovića.

- To ime se već duže vreme spominje - rekao je kroz osmeh Duljaj kada je od novinara čuo pitanje o Matiji Popoviću.

- Ajde, nećemo unapred da ga hvalimo, neka on samo nastavi sa dorbim igrama. Verujem da je u sigurnim rukama, tako da generalno, Partizan ima dobru omladinsku školu i u poslednjih nekoliko godina dosta je izašlo baš iz škole. Imali smo priliku da vidimo Jevremovića, pre toga petkovića, Baždara, nadam se da će svoju minutažu imati i Stjepanović. Za Matiju Popovića vreme radi - rekao je Duljaj.

FK Partizan/M. Todorović
Igor Duljaj

 

Priča o drugom momku u crno-belom dresu, Kristijanu Beliću nikako ne može da zaobiđe problem njegovog temperamenta, jer su žuti kartoni učestali i nikako ne pronalazi balans.

- Pa pričamo, ali što više pričamo, opet dođu žuti kartoni. Treba raditi na tome, on je energičan, borben, takav je i na treninzima. Veoma je teško ograničiti njegovu želju i borbenost, uvek dolazi do situacije gde dobija kartona. Nije problem što dobija kartone, već način koji ga vodi u kaznu. To je problem - rekao je Duljaj.

U predigri sutrašnjeg meča (19.00, Arena Sport TV) protiv Voždovca, odigraće se meč omladinskih timova Partizana i Brodarca od 16.00 časova. Omladinci Partizana su doneli trofej prvaka Srbije u Humsku 1 prvi put posle 13 godina.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike